Drugi športni dan za učence od 6. do 9. razreda

V petek, 4. oktobra 2024, smo imeli učenci 6., 7. in 9. razreda 2. športni dan v letošnjem šolskem letu. Osmošolci so bili odsotni, saj so bili na jezikovni ekskurziji v Londonu. Kljub temu da je bila napoved vremena slaba, smo športni dan izvedli. Znašli smo se in športne naloge opravili malo drugače, kot je bilo v prvotnem načrtu. Vsi učenci smo se dobili ob 8.20 v matičnih učilnicah in se prvo šolsko uro z učitelji pogovorili o navodilih, ogledali smo si posnetke za izvedbo nekaterih aktivnosti in se posvetovali, kaj bomo počeli.

Učenci šestega razreda so se  takoj po malici ob 8.30 odpravili na t. i. pohod po šoli, kjer so šteli korake. Nato so hodili še po nam zelo utrujajočih šolskih stopnicah in za konec izvedli še vaje v telovadnici.

Sedmošolci so imeli malico ob 8.45 in po njej so se najprej lotili vaj v telovadnici. Kasneje so šteli korake po šoli, za konec so šteli in hodili še po stopnicah.

Devetošolci pa smo se po ogledu vseh aktivnosti, ki so bile predpisane za ta dan, odpravili v našo malo telovadnico, kjer smo najprej naredili nekaj vaj za moč in se ogreli ter pripravili za naslednje dejavnosti. Kasneje smo šli še v veliko telovadnico, kjer smo opravili vse zadane vaje. Kasneje, ko se je vreme malo izboljšalo, pa smo se vseeno odpravili na pohod po Ptuju. Naredili smo velik krog in šteli korake, kjerkoli smo videli stopnice, pa smo jih tudi več krat prehodili. Okrog enih smo se odpravili nazaj proti šoli.

Ob koncu športnega dne smo morali vsi učenci v tabelo vpisati, koliko vaj smo uspešno naredili, koliko stopnic smo prehodili in povprečno koliko smo naredili korakov.

Bil je zelo zanimiv dan in lep zaključek tedna.

Zapisala: Hana Kmetec, 9. b

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 59)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost