Planinski izlet na Slavnik

V soboto, 28. septembra 2024, smo se planinci OŠ Olge Meglič, z našo mentorico Darjo Brlek,  zbrali na avtobusni postaji Ptuj. Ob 06.15 smo se odpravili na avtobus in začeli planinski izlet na Slavnik. Med vožnjo smo imeli kratek postanek, kjer smo lahko šli na stranišče in nekaj malega pojedli ter spili.

Ko smo prispeli pod goro Slavnik, smo imeli najprej malico, najbolj pa smo se razveselili sonca, ki nas je prijetno grelo. Sledil je dvourni pohod na vrh gore. Vreme je bilo toplo in sončno. Po poti smo občudovali prečudovit razgled na Primorsko. Videli smo lahko morje, mesto Koper, naš razgled je segal vse do Trsta. Na poti do vrha smo imeli nekaj postankov, ko smo se lahko okrepčali: pojedli kaj sladkega ali kakšno sadje.

Ko smo bili že tik pod vrhom, smo opazili veliko različnih gob. Največ je bilo dežnikaric, po domače marel; nekateri  izmed nas so jih tudi nabrali in nesli domov. Ob prihodu na vrh gore Slavnik smo pred kočo pojedli še ostanke sendvičev in sladkih prigrizkov. Pred kočo smo se pozabavali in naročili še nekaj za pod zob. Najboljša izbira sta bila »šmoren« in gibanica.

Po eni uri počitka smo se po označeni poti odpravili nazaj proti dolini. Med potjo so nas presenetili temni oblaki, ki so prinesli dež in tudi malo toče. Večino poti je deževalo in precej pihalo. Ampak dokazali smo, da vreme ni ovira, če imamo pravo opremo. In mi smo jo imeli.

Ob prihodu na parkirišče, kjer smo tudi začeli svojo pot, smo za slovo še zadnjič pomahali Slavniku in se prijetno utrujeni odpeljali proti Ptuju.

Veseli smo, da smo osvojili še en krasen vrh.

Zapisala: Katarina Lah, 7. a

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost