Prvi tehniški dan za četrtošolce

V sredo, 18. septembra 2024, smo se učenci 4. a in b razreda OŠ Olge Meglič udeležili prvega tehniškega dne v tem šolskem letu, ki je potekal v okviru preventivnega dogodka »Varna pot v šolo«. Dogodek, ki ga vsako leto organizira Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj, je namenjen povečanju varnosti otrok na poti v šolo ter spodbujanju trajnostne mobilnosti, kot so hoja, kolesarjenje in uporaba javnega prevoza.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj skupaj s Policijsko postajo Ptuj, Šolo vožnje Prednost, Medobčinskim redarstvom in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj vsako leto izpelje dogodek, ki vključuje številne dejavnosti za otroke.

Naš tehniški dan se je začel pred šolo, kjer so nas pričakali predstavniki ZŠAM in nas varno pospremili do njihovih prostorov. Med potjo smo se ustavili na ključnih točkah, kjer so nam pokazali nevarne prometne predele in nam predstavili pomembne varnostne ukrepe. Ko smo prispeli, smo sodelovali v različnih dejavnostih, ki so bile zelo zanimive in poučne.

Najprej smo se udeležili predavanja »Varna pot v šolo«, kjer smo slišali uporabne informacije o prometni varnosti, nato smo si ogledali predstavo »Prometna vila«, ki so jo pripravile vzgojiteljice Vrtca Ptuj.

Na prometno spretnostnem poligonu smo preizkusili svoje veščine in se naučili pravilne uporabe kolesa ter upoštevanja prometnih pravil.

Z velikim zanimanjem smo si ogledali prostore ZŠAM in Šole vožnje Prednost, kjer so nam razložili, kako deluje šola vožnje in kaj vse morajo vedeti vozniki. Na dvorišču so svoje delo predstavili tudi policisti, redarji in inštruktorji Šole vožnje Prednost.

Najbolj nas je navdušil prometno-spretnostni poligon, kjer smo se urili v različnih spretnostnih nalogah. G. Franjo Čretnik, upravljalec poligona, je poskrbel za odlično vodenje in zanimivo predstavitev dejavnosti. Zelo smo uživali v vsakem trenutku in se hkrati veliko dodatnega naučili o varnosti v prometu.

Tehniški dan smo zaključili z veliko novimi znanji o prometni varnosti in občutkom, da smo na svojo varnost na poti v šolo veliko bolj pripravljeni.

Zapisali: četrtošolci

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost