Zaključek šolskega leta

Pa smo zaključili še eno poglavje v svojem izobraževalnem obdobju. Zadnji šolski dan smo namenili rojstnemu dnevu naše države in tako obeležili praznik dan državnosti. Na igriv način smo skozi pesem, ples in besedo potovali skozi lepote naše mlade države in pokazali, kako zelo smo ponosni nanjo, na naš slovenski jezik in bogastvo njene kulturne in naravne dediščine. Čeprav je majhna, je za nas zelo pomembna, zato se moramo še posebej truditi, da tudi sami prispevamo k njenem razvoju in napredku. Predvsem pa je pomembno, da smo prijazni do soljudi in do narave. 

Seveda skozi prireditev nismo pozabili izraziti, kako zelo se veselimo počitnic, ki so pred vrati. To je za nas čas veselja, čas za počitek od šolskih obveznosti, čas za sprostitev, čas za druženje s prijatelji, čas zabav, čas za hobije, za katere nam med letom pogosto zmanjka časa. V dežju se lahko igramo zunaj v blatu ali posedamo na sončku. Na trati lahko postavimo šotor in prespimo v njem. Kuhamo na prostem. Opazujemo zvezdnato nebo in lovimo kresničke. Gremo na sprehod v gozd in opazujemo, katero drevo je najbolj zeleno. Priredimo zabavni večer z družabnimi igrami. Skuhamo kosilo za starše. In mogoče, mogoče celo pospravimo svojo sobo. 

Po prireditvi smo se odpravili v svoje učilnice, kjer smo prejeli spričevala, priznanja in druge nagrade za opravljeno delo v tem šolskem letu. Seveda smo bili vsi uspešni. Uspešni toliko, kolikor smo zmogli in koliko truda smo v svoje delo zares vložili. Sledil je piknik na šolskem dvorišču, s katerim smo zares zaključili to šolsko leto in odšli poletnim dogodivščinam naproti.

 

 

 

 

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost