Glasbene mašine na ŠANS-u 2024

V petek, 24. maja 2024, smo se učenci, člani šolskega benda GLASBENE MAŠINE, odpravili na ŠANS 2024 – srečanje osnovnošolskih ansamblov Slovenije, ki je potekalo v Lendavi. Našo skupino sestavljamo Gaja Urek (bas kitara), Tiana Mlakar (kitara), Eva Ritonja (vokal in klavir) in Gal Delin (bobni), pri čemer nas vodi naš mentor Blaž Hameršak. Ob 7. uri zjutraj smo se zbrali pri šoli in se odpravili na pot proti Dvojezični osnovni šoli Lendava, kjer smo ob 9.30 imeli tonsko vajo.

Na srečanju je sodelovalo enajst bendov iz različnih osnovnih šol po vsej Sloveniji, kar je dogodku dalo posebno pestrost in raznolikost. Program se je začel ob 11. uri s pozdravnimi govori dveh učencev iz gostujoče šole, ravnateljice in podžupana mesta Lendava. Vsi nagovori so bili najprej podani v slovenščini in nato še prevedeni v madžarščino, kar je poudarilo kulturno raznolikost in dvojezičnost okolja.

Poseben pečat dogodku je dala tričlanska komisija, ki je ocenjevala nastope in med katerimi je bil tudi posebni gost, raper Leopold 1. Naš bend je nastopil s priredbama pesmi “Bodi z mano do konca” in “Soba 102”. Po našem nastopu smo prejeli povratne informacije komisije, kar je bilo za nas dragoceno, saj smo lahko slišali strokovna mnenja in predloge za izboljšave.

Dogodek se je zaključil ob 12.30, nato pa smo imeli ob 13. uri organizirano kosilo v šolskih prostorih. Čakanje na kosilo nam je popestril Leopold 1., ki je za nas izvedel tri svoje pesmi in se z nami fotografiral, kar je bilo za vse udeležence posebno doživetje.

Učenci Osnovne šole Olge Meglič si štejemo v veliko čast, da smo lahko sodelovali na tem dogodku. Še posebej smo hvaležni našemu mentorju Blažu Hameršaku, ki nas je skozi vse šolsko leto pripravljal, motiviral in podpiral na naši glasbeni poti. Izkušnja je bila za nas izjemno poučna in zabavna, saj smo imeli priložnost uživati v odlični glasbi in družbi talentiranih glasbenikov iz celotne Slovenije.

Zapisala: Tiana Mlakar, 9. b

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost