3. mesto na tekmovanju “Kaj veš o prometu?”

V petek, 10. maja 2024, je v Dornavi potekalo medobčinsko tekmovanje “Kaj veš o prometu?” v organizaciji Občine Dornava, Sveta za varnost in preventivo v cestnem prometu Občine Dornava, OŠ dr. Franja Žgeča Dornava in s pomočjo Avtošole Prednost, Zveze šoferjev in avtomehanikov Ptuj, Medobčinskega redarstva in Policije.

Tekmovanja “Kaj veš o prometu?” so dodatna spodbuda za učenje prometnih pravil, razvijanje spretnosti in pravilne vožnje v prometu, ki jih organizirajo šole v sodelovanju z občinskimi Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Tekmovanja se je udeležilo 36 učencev in učenk iz 9 osnovnih šol. Pomerili so se v teoretičnem znanju z reševanjem nalog v računalniški učilnici, v spretnostni vožnji po poligonu in ulični vožnji.

Ekipo OŠ Olge Meglič so sestavljali Gašper David, Taio Krajnc, Svit Vindiš in Nik Purg. Naši učenci so pokazali veliko prometnega znanja in spretnosti v vožnji po poligonu, predvsem pa v prometu, kjer so se srečali z zelo zahtevno progo. V skupni razvrstitvi šol so dosegli odlično 3. mesto. Čestitamo!

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost