Spoznavajmo države Evropske unije

V petek, 10. maja 2024, smo se Olgičarji udeležili prireditve »Spoznavajmo države Evropske unije«, ki je potekala v znamenju praznovanja dneva Evrope in praznovanja 20. obletnice vstopa Slovenije v EU.

Prireditev je v toplem in sončnem vremenu vnesla živahen utrip staremu mestnemu jedru, saj se je na Mestnem trgu kar gnetlo otrok in mladine – predstavnikov vrtca, osnovnih in srednjih šol, ki so predstavljali različne države EU. Naša šola je že drugo leto zapored predstavljala našo zahodno sosedo Italijo.

Tema letošnje prireditve je bila »Naravni viri držav in skrb za ekologijo«, kar smo predstavili na naši stojnici »Ecologica E Moda Italiana«, kjer smo se ponašali z vetrnicami v barvah italijanske zastave, z robotom Markom, ki sta ga izdelala Gaja Urek in Tim Benko, s številnimi italijanskimi proizvodi ter s pestro kulinarično ponudbo. Obiskovalci so se lahko okrepčali s slastnim tiramisujem, ki je nastal pod spretnimi rokami Gaje Urek in Maje Magdič. Poskusili so lahko tudi  prave  italijanske olive, piškote in pica grisine. Na naši stojnici nam je delala družbo naša ravnateljica, ga. Helena Ocvirk. Med številnimi obiskovalci nas je obiskala evropska poslanka ga. Romana Tomc.

Predstavili smo se z glasbeno modno točko, v kateri smo Livia Sartor, Pia Peršuh, Ajda Rojs, Maja Magdič, Gaja Urek, Grega Markež. Ammar Vertič, Gal Kiar Žmavc in Enej Požun Krapež prikazali italijansko modo iz recikliranih materialov. Med našo modno revijo je Livia Sartor v italijanskem jeziku čudovito zapela pesem »Bellissimissima«.

Po zaključenem programu na Mestnem trgu smo se odpravili  v ptujski »Evropark« na dvig zastave EU. Dvig le te so opravili županja MO Ptuj ga. Nuška Gajšek, predsednik Turističnega društva Ptuj, g. Peter Pribožič in evropski poslanec g. Milan Zver.

Po koncu prireditve smo se odpravili do naše stojnice, kjer smo vse pospravili in se odpravili do šole. Imeli smo se zelo lepo in z nasmeški na obrazih odšli domov.

 

Zapisali: Pia Peršuh in Ajda Rojs, 8. b

 

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost