Zmaga Olgice na Podjetniškem izzivu 2024

 

 

V četrtek, 22. februarja 2024, je v Dominikanskem samostanu na Ptuju potekal Podjetniški izziv za mlade, katerega smo se udeležili tudi mi – ekipa iz Olgice. Ekipo smo predstavljali: Blaž Zelenik, Tiana in Timotej Mlakar ter Ammar Vertič. Naša poslovna ideja, katero smo predstavili je bila aplikacija Učitek – aplikacija za lažjo izbiro srednje šole in študija.  Dogodek sta organizirala ZRS Bistra Ptuj in Šolski center Ptuj ob podpori MO Ptuj in Manager Kluba Ptuj. Na dogodku se je predstavilo osem osnovnošolskih skupin: OŠ Videm, OŠ Ormož, OŠ Jurij pri Ščavnici, OŠ Kidričevo, OŠ Podlehnik, OŠ Hajdina in OŠ Olge Meglič. Prav tako se je predstavila ekipa iz Šolskega centra – šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo.

Strokovno žirijo je predstavljalo 5 članov med drugim tudi člani MKP, SPIRIT Slovenija in regijska partnerja tekmovanja Popri. Svoj glas pa je na koncu oddalo tudi občinstvo. Tekmovanje iz Podjetniškega izziva se je pričelo ob 12.uri. Po uvodu so nam predstavili kriterije, ki so zajemali izvirnost, poslovno dodelanost in predstavitev poslovne ideje.  Vsaka ekipa je imela na voljo 5 minut za predstavitev. Olgičarji smo bili na vrsti drugi. Vse ekipe so odlično predstavile svojo poslovno idejo, zato je bilo ozračje še bolj napeto. Po predstavitvi vseh poslovnih idej, je komisija pričela z ocenjevanjem. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa OŠ Ormož, na drugo mesto Šolski center Ptuj in zmagala je Olgica. Po mnenju žirije si je ekipa Olgice prislužila prvo mesto. Zadovoljni in polni vtisov smo se tako vrnili v šolo.

Naslednji dan smo izvedeli, da smo se z našo poslovno idejo uvrstili na polfinale Popri, ki bo potekalo 7. marca 2024, v Velenju. Sedaj se bomo še bolj samozavestno udeležili naslednjega tekmovanja in se z nasmehom podali proti novim ciljem. Posebna in velika zahvala za naš uspeh pa gre našima mentoricama: učiteljici Tonji Kolar in svetovalni delavki Mateji Simonič. Brez njiju nam zagotovo ne bi uspelo, saj sta nas vse od oktobra in ves čas priprav spodbujali, delili nasvete in nam pomagali. Bili sta nam res v veliko oporo.

Zapisali: Blaž Zelenik, Tiana in Timotej Mlakar, Ammar Vertič, 9. b

Deli / Share …
(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost