Prvi šolski dan

 

Po sproščujočih, dvomesečnih počitnicah smo tudi Olgičarji v petek, 1. septembra 2023, ponovno sedli v šolske klopi.  

Učenci od 2. do 9. razreda smo se zbrali ob 8.20 v šolski telovadnici, kjer nas je najprej nagovorila ga. ravnateljica, ki nam je vsem izrekla toplo dobrodošlico, še posebej nam – devetošolcem, ki se bomo ob koncu tega šolskega leta poslovili od Olgice. Po kratkem pozdravu je predala besedo g. Tomislavu Slediču, pomočniku komandirja Policijske postaje Ptuj, ki nam je podal nekaj zelo pomembnih informacij. Opomnil nas je na varno vedenje v prometu in izpostavil nekatere “skrite” nevarnosti oz. pasti, ki lahko prežijo na nas. Vsem skupaj nam je zaželel še uspešno novo šolsko leto.  

Zatem je ga. ravnateljica predstavila naše razrednike, s katerimi smo se odpravili v matične učilnice. Kot vsako šolsko leto smo tudi letos prvi dan dobili urnike in izvedeli vse potrebno za uspešen začetek šolskega leta. V učilnicah smo imeli tudi malico.  

Nekoliko kasneje, in sicer ob 9.30, so se v telovadnici zbrali “novopečeni” Olgičarji, oziroma naši prvošolčki in njihovi starši. Po uvodnem nagovoru ge. ravnateljice je vse prisotne nagovorila tudi županja Mestne občine Ptuj, ki je učencem zaželela čudovito in uspešno šolsko leto. Vsakemu prvošolčku je podarila knjižico Neže Maurer “Ti si moje srce” z zelo zanimivim posvetilom. Nato so si z zanimanjem ogledali lutkovno predstavo “Pod medvedovim dežnikom”, ki so jo zanje zaigrali naši učenci pod mentorstvom učiteljice Simone Jakomini.  

Učenci so se nato s svojimi učiteljicami odpravili v učilnici, starši pa so  počakali v telovadnici, kjer jih je najprej nagovoril vodja medobčinskega redarstva, g. Robert Brkič, ki je spregovoril o varnosti v cestnem prometu, nato pa še ga. Liljana Klemenčič iz Knjižnice Ivana Potrča, ki je spregovorila o pomembnosti branja. Na koncu je starše nagovorila še ga. ravnateljica, ki jim je podala nekatere najpomembnejše informacije.  

Ob koncu prvega šolskega dne smo se vsi veseli in polni novih izkušenj odpravili domov.  

Zapisala: Eva Ritonja, 9. b

(Skupno 462 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost