Četrtošolci na obisku pri županji

Tako kot že vrsto let so bili v sredo, 10. maja 2023, učenci četrtega razreda povabljeni na enourni ogled mesta z vodičko in sprejem v Mestni hiši.  

Na sprehodu po starem mestnem jedru so si ogledali različne ptujske znamenitosti kot so Florijanov spomenik, ki je zaščitnik gasilcev, Orfejev spomenik iz 2. stoletja, Mestno gledališče Ptuj, novo mestno tržnico in Minoritski samostan.  

Po ogledu jih je v poročni dvorani Mestne hiše sprejela županja Nuška Gajšek. Učenci so zanjo pripravili krajši glasbeni nastop. V spomin na obisk pa so županji podarili knjižico “24 razlogov zakaj ste super županja” in majhno sliko Ptuja, ki so ju ustvarili v šoli. Četrtošolci so to posebno priložnost izkoristili tudi za pogovor z županjo. Da je bil obisk še toliko bolj sladek, je poskrbela županja, ki je četrtošolce pogostila s sladoledom.  

Učenci so nama povedali, da so na ogledu še bolje spoznali svoje mesto in njegove znamenitosti, še posebej pa so bili veseli obiska pri županji. Mestno hišo so zapustili veseli novih izkušenj in polni novega znanja o Ptuju.

Zapisali: Tisa Julija Golob, 8. a, in Ula Čeh, 8. b 

Fotografije: FB MO Ptuj 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost