Naši lutkarji na območnem srečanju lutkovnih skupin

V petek, 10. marca 2023, je v Kulturni dvorani Juršinci potekalo območno srečanje lutkovnih skupin »Dober dan, lutka!«, na katerem je sodelovala tudi Olgičina lutkovna skupina. Zraven naših lutkarjev so se predstavile še tri skupine, in sicer dve iz OŠ Ljudski vrt Ptuj in kreativno gledališče ECI PECI.

Člani naše lutkovne skupine Ajda Čuš, Rosa Brodnjak Ritoša, Lia Sledič, Katarina Gornik, Brina Malovič, Lara Kokol, Leila Bećirović, Nia Zilić, Neža Habjanič, Andraž Korošec in David Osterc so pod mentorstvom učiteljice Simone Jakomini uprizorili zgodbo Vlaste van Kampen z naslovom Kapljica zlata, ki jo je priredila Biserka Bobnar.

Kapljica zlata je očarljiva zgodba o pticah, ki so dobile čudovito perje vseh pisanih barv in o ptičku, ki venomer zaspi in marsikatero stvar zamudi. Sanja, da bi tudi on imel čudovito, pisano, bleščeče, dišeče, naokrog frleče perje in da bi bil lep kakor rajska ptica. Zanj ostane samo še kapljica napoja, ki mu spremeni življenje. Ptiček ugotovi, da ne potrebuje perja, da bi bil lep in srečen, saj srečo nosi v svojem srcu. Ta zgodba o drugačnosti nam pove, da smo kakršni smo in se tega ne bi smeli bati.

Zapisali: Tisa Julija Golob in Gaja Urek, 8. a

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost