Največji spletni kviz o varni rabi interneta

V četrtek, 16. februarja 2023, se je odvijal največji spletni kviz za osnovnošolce, cilj katerega ni bil zgolj preveriti znanja osnovnošolcev o varni rabi interneta, temveč tudi postaviti nov Guinnessov rekord za največji spletni kviz. Stari rekord je pripadal Britancem s 7279 udeleženci.

Kviza so se udeležili učenci iz skoraj 200 slovenskih šol, in sicer učenci od 4. do 9. razreda. Tudi Olgičarji nismo nič zaostajali za drugimi in smo veselo odgovarjali na zastavljena vprašanja. Ob 10.30 smo se skupaj z razredniki zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer so nam učitelji dali pomembna navodila in napotke za sodelovanje. Pripravili smo si telefone in tablice ter se s pomočjo kod, ki smo jih prejeli, prijavili v spletni kviz. Kviz je potekal tako, da so učitelji na tablo projicirali YouTube kanal, na katerem se je ob 11. uri začel prenos po vseh slovenskih šolah. Voditelj kviza, Sašo Stare, nas je vodil skozi kviz tako, da nam je bral vprašanja in podal štiri možne odgovore. Nato smo imeli nekaj sekund časa, da smo izbrali pravi odgovor. Zelo pomembno je bilo, da smo odgovorili na vsako vprašanje, saj so za postavitev rekorda šteli zgolj odgovori tistih učencev, ki nobenega odgovora niso izpustili.

Kviz je bil razdeljen na štiri dele po osem vprašanj, torej skupaj 32 vprašanj. Po zadnjem vprašanju smo nestrpno pričakovali g. Richarda, uradnega sodnika Guinness World Records, ki je povedal, ali nam je uspelo. Po štetju vseh udeležencev, ki so odgovorili na vsa vprašanja, se je izkazalo, da smo uspešno podrli stari rekord in da je na tem kvizu sodelovalo več kot dvakrat toliko udeležencev kot na kvizu s prejšnjim postavljenim rekordom. Nov rekord tako šteje 15 225 udeležencev in zelo veseli smo, da smo svoj del k temu prispevali tudi Olgičarji.

Zapisala: Timotej in Tiana Mlakar, 8. b

(Skupno 231 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost