Olgičarji v oddaji “Sobotni krompir” na TV Slovenija

Na pustno soboto, 18. februarja 2023, smo se zgodaj zjutraj četrtošolci, nekaj šesto in osmošolcev z učiteljicama Barbaro Terbuc in Lidijo Žmavc z avtobusom odpravili v Ljubljano na snemanje mladinske oddaje “Sobotni krompir”. Poleg nas, Olgičarjev, se je oddaje udeležilo še nekaj drugih gostov, med drugim ptujski turistični vodič Gregor, ki je posebej znan po svojih »Tik tok« videih. Ker je snemanje potekalo v času pusta, je bila oddaja pustno obarvana. Že nekaj dni pred odhodom smo učenci in učiteljice dobili dobili vprašanja, ki so nam pomagala pri pripravi na oddajo. 

Ob prihodu na RTV Slovenija so nas zaposleni zelo prijazno sprejeli, imeli smo še hitro generalko, potem pa se je že pričelo predvajanje v živo. V prvem delu oddaje smo razpravljali o zgodovini in pustni tradiciji Ptuja, pa tudi krofe smo dobili.  V drugem delu oddaje smo se še malo igrali in za konec naredili selfie z voditeljema Nikom Škrlecom in Niko Rozman. Po končanem snemanju so nam naši gostitelji razkazali studie, kjer snemajo TV Dnevnik, vreme, šport in še nekatere druge oddaje.  

Po ogledu smo se odpravili domov. Izkušnja je bila za vse sodelujoče zelo zanimiva, saj smo dobili izjemno priložnost, da smo nastopili na televiziji!

Oddajo si lahko ogledate na: https://365.rtvslo.si/arhiv/krompir/174936873

Zapisal: Matjaž Habjanič, 8. a

Fotografije: TV Slovenija

(Skupno 273 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost