Zimska šola v naravi – 8. razred

4. in 5. dan

Svoj predzadnji dan šole v naravi smo kot po navadi začeli z zajtrkom in se odpravili na smučišče. Po prijetni smuki smo se lačni podali nazaj proti Lukovemu domu na kosilo. Sledil je kratek počitek. Po počitku smo se vrnili na smučišče, kjer smo imeli težko pričakovano smučarsko tekmovanje, ki smo ga opravili brez težav. Po tekmi smo lahko še prosto smučali, nato smo se vrnili v dom na malico. Zatem smo se odpravili v svoje sobe, kjer smo pričeli s pakiranjem in dokončnimi pripravami na zaključni večer. Sledila je večerja, po kateri smo se zbrali v konferenčni sobi, kjer smo imeli slovesni zaključek naše zimske šole v naravi. Najprej smo po skupinah predstavili pripravljene točke, nato so prvi trije zmagovalci iz vsake skupine prejeli medalje, zaključili pa smo z razglasitvijo najbolj urejene sobe. Končno smo se vsi neučakani odpravili v disko, kjer smo plesali. Večer se je še prekmalu zaključil in že smo se morali vrniti v Lukov dom.

Zgodaj zjutraj nas čaka dokončno pakiranje prtljage, še zadnje vožnje po smučišču, kosilo in odhod v dolino.

Zapisali: Tisa julija Golob in Eva Hvalec, 8. a   

3. dan

V sredo, na slovenski kulturni praznik oz. Prešernov dan, je bil tretji dan zimske šole v naravi. Prebudili smo se v megleno, vetrovno in zelo mrzlo jutro. Po ustaljeni jutranji rutini smo oddrveli na snežne strmine, kjer smo se ponovno najprej ogreli z zanimivimi vajami, da ne bi prišlo do poškodb, se razdelili v skupine, nato pa pričeli s smuko. Ker je bilo res hladno, smo si enkrat vmes privoščili kratko pavzo z vročim čajem, da nas je ogrel. Okrog 12. ure smo se kar izmučeni vrnili v Lukov dom, kjer smo si najprej privoščili kosilo, nato pa zaslužen počitek. Sledil je odhod na zasneženo igrišče, saj so učitelji za nas pripravili zelo zanimive snežne štafetne igre. Ko smo se vrnili v dom, smo si privoščili malico, nato pa smo do večerje, glede na današnji dan, pisali dnevnik šole v naravi ali pesmi in pripravljali zaključne točke za jutrišnji večer. Po okusni večerji smo ponovno oblekli kombinezone in se odpravili na nočno smuko, ki smo se je vsi zelo veselili. Današnji dan je bil res dolg in naporen, vendar zelo zabaven. Ob koncu dneva smo se prijetno utrujeni že zgodaj odpravili spat.


Zapisali: Tisa Julija Golob in Eva Hvalec, 8. a

2. dan

Svoj drugi dan v šoli v naravi smo že zelo zgodaj, ob 7.15, pričeli z obilnim in okusnim zajtrkom. Zatem smo pospravili sobe in se pripravili za odhod na smučišče. Morali smo se toplo obleči, saj je bilo zunaj krepko pod ničlo. Ob prihodu na smučišče smo se najprej ogreli, nato pa se ponovno razdelili v tri skupine in pričeli s smuko. Triurno smučanje je bilo kar naporno, zato smo komaj čakali kosilo, ki je sledilo. Po kosilu smo si privoščili kratek počitek, nato pa se odpravili še na popoldansko smučanje. Ko smo zaključili z današnjimi aktivnostmi na snegu, smo pomalicali, nato pa pospravili sobe, saj so jih učitelji kasneje ocenili. Odpravili smo se v Center Kope, kjer smo prisluhnili predavanju policista o varnosti na smučišču, predstavil nam je FIS pravila in nam predvajal posnetek reševanja v gorah. Ob povratku v Lukov dom smo povečerjali, nato pa je sledil družabni večer, kjer smo vsi igrali družabne igre, tudi učitelji. Vsi smo se zelo zabavali, še posebej, ko je kakšno igro izgubil kateri od učiteljev. Po zelo aktivnem dnevu in večeru smo se z veseljem stuširali in odpravili spat.

Zapisali: Nina Hodnik in Ula Čeh, 8. b

1. dan

V ponedeljek, 6. februarja 2023, smo se učenci osmega razreda ob 8. uri zjutraj zbrali na parkirišču pod gradom in se podali v zimsko šolo v naravi. Ko smo na avtobus naložili svojo prtljago, smo ob pol deveti uri odrinili proti našemu cilju, Lukovemu domu na Kopah, kamor smo prispeli okrog 11. ure. Takoj po prihodu smo odložili svojo opremo in si šli ogledat smučišče. Po sledečem razvrščanju v sobe smo si privoščili okusno kosilo, ki so ga za nas pripravili odlični kuharji. Končno je napočil čas, da si oblečemo smučarske kombinezone, obujemo pancerje in nadenemo smučke. Poskusno smo se spustili po progi, da preverimo svoje smučarsko znanje. Zatem smo se razdelili v tri skupine – glede na naše smučarsko predznanje. Prva, najboljša skupina se je samostojno smučala po strmejši progi, druga skupina je ponovila svoje znanje t. i. pice oz. pluga, tretja skupina pa je usvajala osnove smučanja. Po dveh aktivnih urah smuke smo se vrnili v Lukov dom, se uredili in si privoščili popoldansko malico. Nato so imeli čas, da smo izpraznili kovčke, sledila pa je večerja. Po večerji smo se toplo oblekli in se odpravili na nočni pohod z lučkami na Veliko Kopo. Zelo smo uživali, saj smo se kljub -13 °C kepali, tekali, se valjali po snegu … Ob povratku v dom nam je zato zelo ugajala topla prha, po kateri smo si privoščili kratek večerni počitek in se počasi odpravili spat.

Zapisali: Tisa Julija Golob in Eva Hvalec, 8. a

Deli / Share …
(Skupno 1.320 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost