Prvošolci smo spoznali Bibi in Gustija

17. september je Dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka in uradni začetek branja za bralno značko. Seveda so tisti najbolj pridni bralci začeli z branjem pred tem datumom.

Začetek bralne značke ali Dan Zlatih knjig (17. september) je bil prav posebej zanimiv za nas prvošolce. Obeležili smo ga danes, 19. septembra, v šolski knjižnici. Že ob vhodu v knjižnico so nas pozdravili knjižničarka Alenka in naša zelo dobra prijatelja kobilica Karli in pikapolonica Polona. Knjižničarka nam je povedala, da sta Karli in Polona redna gosta v šolski knjižnici. Hitro smo ugotovili, da jima je tukaj tako všeč, ker lahko s knjigami potujeta v različne svetove. Spoznali smo pesem Toneta Pavčka: Dežela branja, v glasbeni izvedbi. Seveda smo se poučili še o pravilih, ki veljajo za knjižnico. Skoraj vsi smo prepoznali junaka muco Copatarico in mačka Murija, ob katerih smo se usedli na tla. Sedeli smo tako, da smo z nogami lahko oponašali metuljčka. Izvedeli smo, da je v knjižnici veliko knjig, ki govorijo prav o njem. Da bi raztegnili še naše hrbtenice, smo si na glavo prišili nevidno vrvico, s katero smo se potem povlekli navzgor. In že smo bili pripravljeni na pravljico Tiho, tukaj beremo, avtorja Pascala Bieta. Skozi njo smo spoznali, kako zelo nas lahko branje spremeni in kako zelo je pomembno, če znaš res dobro brati. Ob začetku naše osnovnošolske bralne poti smo se še posebej razveselili knjige Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib, avtorice Ide Mlakar Črnčič, ki jo vsakemu prvošolcu v Sloveniji poklanja Društvo bralne značke Slovenija.

Polni vtisov in novih doživetij smo odhajali iz knjižnice. Knjižničarki, učiteljicam in sebi pa obljubili, da bomo še danes prebrali zgodbico o Bibi in Gustiju ter da bomo tudi sicer radi zahajali v deželo branja in že kmalu postali prave brihtne bučke.

Deli / Share …
(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost