Dve igrici z glavo in repom – BNPM

Tudi v šolskem letu 2021/2022 smo sodelovali v projektu Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice. Vodja projekta sem bila Alenka Kandrič, z mano pa je sodelovala učiteljica Simona Jakomini s 4. b razredom (23 učencev). Naša partnerska šola je bila tudi tokrat OŠ Đuro Ester iz Koprivnice (knjižničarka Nikolina Sabolić in učiteljica Maja Sinjeri ter 25 učencev 3. a razreda).

Tokrat smo brali knjigo hrvaškega avtorja Mira Gavrana, Dve igrici z glavo in repom. Ob tem smo spoznavali avtorja in se naučili elemente dramskega besedila. Zgodbo smo ilustrirali. Izdelovali smo lutke in knjižne kazalke.

Učili smo se o prvinah lutkovnega gledališča (lutkovne forme, vrste lutk in lutkovnih gledališč). Zgodbico smo lutkovno uprizarjali z različnimi lutkami. Nekaj naših dejavnosti si lahko ogledate v foto reportaži.

 

Ker smo želeli čim več izvedeti tudi o kraju, kjer živijo naši prijatelji, smo nekoliko raziskovali tudi o Koprivnici. In tako smo izvedeli, da je Koprivnica mesto na Hrvaškem. Upravno spada pod Koprivničko-križevaško županijo. Ima približno 25 000 prebivalcev. Koprivniške znamenitosti so Potok Koprivnica, Zreško jezero, grad Koprivnica.

Spoznali smo še življenje in delo njihove znane osebnosti, igralca in prevajalca Vida Baloga. Skozi raziskovanje pa smo izvedeli tudi kako izgledajo koprivniški simboli in kakšen pomen ima za Koprivničane njihov lik Koprivko.

Zaradi epidemije covid-19 to leto nismo načrtovali skupnih srečanj, smo si pa vse, kar smo počeli, izmenjali preko virtualnih predstavitev. Naši prijatelji iz Koprivnice so nam poslali kar nekaj izredno zanimivih detektivskih nalog, ki smo jih morali rešiti. Ob tem smo se neznansko zabavali.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost