Dan mlade ustvarjalnosti 2022

Mestna občina Ptuj že vrsto let na posebni prireditvi, ki jo je poimenovala Dan mlade ustvarjalnosti in jo vsako leto gosti druga ptujska osnovna šola, podeli posebna priznanja najuspešnejšim učencem na različnih področjih vseh ptujskih osnovnih šol. Po dveh letih, ko je zaradi epidemije, prireditev potekala v drugačni obliki v prostorih MO Ptuj, je bila letos znova izvedena v prvotni obliki. Gostiteljica prireditve je bila naša šola – OŠ Olge Meglič.

Prireditev, ki so se je udeležili najuspešnejši učenci ptujskih osnovnih šol, nekateri njihovi mentorji in učitelji, starši, ravnatelji, županja MO Ptuj, Nuška Gajšek, ter posebna gosta, Urška Vučak Markež in Jernej Brenholc, nekdanja učenca OŠ Olge Meglič, se je začela ob 10. uri v veliki telovadnici naše šole.

Kot je za tako svečano prireditev običajno, se je začela s slovensko himno, ki jo je zapela naša učenka Zaja Postružnik. Nato sta na oder stopila Andraž Mršek in Nika Vidovič, ki sta vse prisotne lepo pozdravila ter k mikrofonu povabila ravnateljico naše šole, Heleno Ocvirk, nato pa še županjo, Nuško Gajšek, da sta nagovorili vse prisotne in vsem učencem že v naprej čestitali in jim zaželeli zaslužene počitnice ter obilo uspehov tudi v srednješolskih klopeh. Za prijetno vzdušje v dvorani je nato poskrbel šolski band Glasbene mašine s pesmijo Smells Like Teen Spirit. Sledila je razglasitev vseh zlatih odličnjakov MO Ptuj, ki so prejeli spominsko priznanje – grb Mestne občine Ptuj na steklu.  Letos je ta naziv prejelo skupaj kar 62 osnovnošolcev, od tega tudi 11 Olgičarjev. Dve “športni” točki, ki so ju izvedli najprej tretješolci, nato pa še učenke in učenci 7. a, sta bili lep uvod v razglasitev najuspešnejših športnikov. Pokal je prejelo pet najuspešnejših posamičnih športnikov, med katerimi je bil tudi učenec naše šole, Lan Milošič, nato pa še pet ekip, med katerimi je bila tudi košarkarska ekipa naših starejših učencev. Za naj športnika je bil proglašen Gašper Plavec, za naj športnico pa Katarina Simonič, oba z OŠ Ljudski vrt. Sledila je glasbena točka, s katero je Neja Gajzer “napovedala” razglasitev najuspešnejšega glasbenika v tem šolskem letu. To je postal Alexander Kaoouna iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj. Voditelja sta nato na oder povabila bivša učenca Olgice, Nuško Vučak Markež, gledališko in televizijsko igralko, voditeljico in animatorko, ter Jerneja Brenholca, profesionalnega plesalca, koreografa, plesnega učitelja, voditelja in animatorja, ki sta spregovorila o svojih spominih na Olgici in svoji šolski poti. Sledila je razglasitev šestih naj učencev ptujskih osnovnih šol, nato pa še vrhunec prireditve – razglasitev naj učenca ali učenke MO Ptuj v šolskem letu 2021/22. Ta naziv, plaketo in denarno nagrado v višini 300 evrov je letos prejela učenka naše šole, Neja Gajzer, na katero smo vsi zelo ponosni in ji za ta uspeh iz srca čestitamo. Zaja Postružnik je nato zapela pesem The Winner takes It All, voditelja pa sta čestitala vsem prejemnikom priznanj in pokalov ter jim zaželela lepe počitnice, vse prisotne pa povabila na zakusko v šolski atrij.

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 698 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost