Filmski natečaj “Naredi si film”

V letošnjem šolskem letu je bil objavljen natečaj Naredi si film na temo čebel. Učenci, ki obiskujemo filmsko vzgojo 1, smo se natečaja udeležili in na njem delali približno štiri tedne. Prijavili smo se s filmom Čebelja epidemija. Pri sami izdelavi smo sodelovali: Nace Kolar, Nikola Siračevski, Matjaž Habjanič in Tajda Grah. Naša mentorica je bila učiteljica Simona Jakomini. Svoj kratek film smo poslali komisiji in 18. maja 2022 se je filmček zraven drugih predvajal v Mestnem kinu Ptuj, v novi mali dvorani.

Vsi sodelujoči smo dobili priznanje in nagrado, med drugim tudi vstopnice za ArbadaPark. To je bila za vse nas zelo lepa izkušnja. V znak podpore so si našo stvaritev prišli ogledat tudi naši najbližji.

Svoj film “Čebelji raj” pa sta ustvarili tudi učenki 5. razreda – Katarina Gornik in Leila Bečirović, ki sta zapisali takole: “Vse se je začelo z najino željo po filmu. Radi bi namreč postali filmski igralki. Ko sva videli reklamni plakat Naredi si film, sva pomislili, da je to lahko najina priložnost in sva se odločili posneti film v lastni režiji. Videli sva, da je film o čebelah, ki so za naše življenje zelo koristne. Takrat sva spoznali, da je to koristno tudi čebelam. Toda pot do ustvarjenega filma je bila težka. Pri snemanju sva naleteli na vzpone in padce, a nama je z ljubeznijo in željo do filma uspelo. Na predstavitev najinega filma, so naju v znak podpore pospremili številni sorodniki, saj se je najin film predvajal v Mestnem kinu Ptuj. Bili sva presrečni. Prejeli sva priznanje in nagrado. Ker sva za nagrado prejeli tudi vstopnice za ArbadaPark, sva kar naslednji dan najin uspeh tam proslavili. Ponosni sva na najin prvi film!  Več filmov še prihaja.”

Zapisal: Matjaž Habjanič, 7. a

 

Deli / Share …
(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost