ESET nagradni zimski športni dan

ESET Slovenija je eden izmed vodilnih ponudnikov rešitev za kibernetsko varnost in ena njihovih želja je tudi izobraževanje splošne populacije glede varnosti na spletu ter uporabe sodobnih informacijskih tehnologij.

V začetku tega koledarskega leta so pripravili video natečaj, ki je bil namenjen prav tovrstnemu izobraževanju osnovnošolcev. Na natečaju smo sodelovali učenci od 7. do 9. razreda osnovnih šol, ki smo pripravili svoj video na temo varne uporabe spleta, varnega spremljanja OI preko tabličnih naprav in telefona ali izdelave promocijskega ESET videa skozi otroške oči.

Seveda brez nagrade ne gre, so bili mnenja pri ESET Slovenija. Odločili so se za zelo mikavno glavno nagrado, in sicer tečaj deskanja na snegu z Žanom Koširjem in za kondicijski trening z Robertom Kranjcem. Drugo in tretje uvrščeni pa bi naj prejeli promocijska darila ESET. Pet učencev in učenk izbirnega predmeta Filmska vzgoja se nas je odločilo, da bomo tekmovali. Povezali smo se, staknili glave in porodila se nam je ideja za video, ki smo ga poimenovali »Pozitivne in negativne lastnosti spleta«. Približno triminutni film, ki ga je ustvarila naša ekipa v sestavi Neje, Ele, Tare, Liama in Marka, je prejel glavno nagrado, ki smo si jo delili s še eno šolo. Zmaga je celemu našemu 9. b oddelku prinesla nagradni zimski športni dan! Odlično so se odrezali tudi naši osmošolci, saj je 8. a dosegel 3. mesto in prejel praktične nagrade za vse učence tega oddelka. Posebna zahvala gre seveda našemu učitelju filmske vzgoje, Vojku Jurgecu, ki nas je motiviral in pri delu uspešno vodil.

V ponedeljek, 7. marca 2022, smo tako učenke in učenci 9. b v zgodnjih jutranjih urah odrinili s parkirišča pod gradom proti smučišču Rudno. Pridružili so se nam tudi trije učenci naše paralelke in spremljevalca, gospa ravnateljica, Helena Ocvirk, in naš športni učitelj, Tomaž Zobec.

Ob 9.00 smo se zbrali na zgoraj omenjenem smučišču, se spoznali s predstavniki ekipe ESET in seveda z Žanom Koširjem ter Robertom Kranjcem. Sledila je razporeditev v dve skupini. Prva skupina je pričela s tečajem boardanja oz. deskanja na snegu, medtem ko je druga skupina izpeljala mini olimpijado v sankanju. Po eni uri sta skupini zamenjali aktivnosti. Tudi deskanje na snegu sta obe skupini okronali z mini olimpijado. Moram priznati, da je ta, zame do sedaj še nepreizkušena športna aktivnost, name naredila precej dober vtis. Pri ESET Slovenija so mislili prav na vse, tudi na naše želodce, saj prazna vreča ne stoji po konci. Okrepčali smo se s hot-dogi, picami, kot tudi s čaji, vročimi čokoladami, piškoti … Pravzaprav nam ni manjkalo popolnoma nič. Za povrh je bilo dovolj snega in tudi sonce se je bohotilo na visoko nebu. Zmagovalci mini olimpijade so prejeli zelo mikavne nagrade, vsi udeleženci tega športnega dne pa smo prejeli pohvale za sodelovanje.

Ker je bilo zadnji dve leti življenje nas mladostnikov precej drugačno kot življenje naših predhodnikov, smo bili presrečni, da smo lahko bili del te izkušnje. Polno smeha, sproščenosti, športa, druženja, zabave, prijateljstva … je prinesel 7. marec učencem in učenkam 9. b razreda OŠ Olge Meglič.

Hvala, ESET Slovenija, za dan, ki smo ga preživeli kot v sanjah!

Zapisala: Neja Gajzer, 9. b

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost