Zimski športni dan

V petek, 25. februarja 2022, je na Olgici potekal tretji športni dan – zimski športni dan, ki je bil pustno obarvan, saj je bil pustni petek pred zimskimi počitnicami. Učenci smo v šolo prišli našemljeni v različne kostume, od kurentov, vojakov, nogometašev do skupinskih mask.

Pred začetkom športnega dne smo se učenci razdelili v skupine, in sicer dekleta iz šestega in sedmega razreda skupaj, fantje iz šestega in sedmega razreda, dekleta iz osmega in devetega ter fantje iz osmega in devetega razreda. Dan je potekal tako, da smo v skupinah izmenično krožili po različnih dejavnostih. Pripravljene so bile različne aktivnosti, na katerih smo lahko plezali, igrali badminton, drsali na ptujskem drsališču in prisluhnili predavanju o zdravi prehrani in zdravem življenju. Fantje so prisluhnili predavanju ge. Sare Ketiš Glažar in ge. Stanislave Pažek, dekleta pa smo se družile z go. Anjo Fošnarič. Zadnjo šolsko uro je potekalo pustno rajanje v razredih, kjer smo se učenci ob prijetni glasbi posladkali tudi s krofi.

Učenci od prvega do petega razreda so imeli zjutraj pouk, a so kljub temu prišli v šolo našemljeni, saj so kasneje imeli pustno povorko po Ptuju.

V sklopu te svoje povorke so četrtošolci županji, ge. Nuški Gajšek, podarili ˝pustno rožico˝ kot simbol za, naš ptujski praznik, pustni čas.

Zapisali šolski novinarki: Tisa Julija Golob in Gaja Urek, 7. a

(Skupno 464 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost