Kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda

V torek, 28. septembra 2021, smo imeli učenci OŠ Olge Meglič kulturni dan. Šolski novinarki sva o dogajanju ob kulturnem dnevu povprašali učence 6., 7., 8., 9. razredov ter njihovo mentorico, Tonjo Kolar.

Vsi učenci so se udeležili predavanja z naslovom »OLGOPOSEL«. Na predavanju so se  posvetili predvsem temam, kot so iskanje poslovnih idej, razvijanje kompetenc ter sistematično, podjetno, kreativno in ustvarjalno razmišljanje. Omenili so tudi nekaj uspešnih svetovnih in slovenskih podjetniških zgodb. Nato so se začeli pogovarjati še o ustvarjanju modela podjetja in iskanju idej ter rešitev. Beseda je tekla tudi o gospodarstvu in podjetništvu v starem Rimu, prav tako pa o rimskih igrah in športih ter rimski kulinariki. V pogovoru z mentoricami, ki so bile zadolžene za pomoč pri oblikovanju idej in ustvarjanju, sva izvedeli, da je namen vseh današnjih predavanj razvoj kompetenc podjetnosti, ustvarjalnosti in inovativnosti. Ena od mentoric je povedala, da se premalokrat ozremo v preteklost, kjer bi spoznali, da je nekatera hrana kot  so npr. palačinke obstajala že v času Rimljanov.

Učenci 6. in 7. razredov so izdelovali plakate za reklamo njihovih podjetij. Osmošolci so se v sklopu kulturnega dne odpravili na sprehod po Ptuju, na katerem so se pogovarjali predvsem o rimski kulinariki. Ko so se vrnili v šolo, so pričeli z delavnicami. Učenci osmih razredov so razmišljali o  izdelkih, ki bi privabili turiste na Ptuj in jih navdušili za njegove znamenitosti. 9. a se je posvetil izdelovanju načrta, kako in na kakšen način bi spremenili rimske igre, 9. b pa se je predvsem predal raziskovanju rimskih slaščic in iskanju novih receptov.

Učenci so nama povedali, da so ob kulturnem dnevu spoznali veliko novih stvari o Ptuju in njegovi preteklosti.

Zapisali šolski novinarki: Gaja Urek in Tisa Julija Golob, 7. a

(Skupno 445 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost