Bralna povezanost tudi v korona časih

V okviru projekta Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice smo tudi letos sodelovali s pobrateno šolo Đuro Ester iz Koprivnice, njihovim 4. b razredom, učiteljico Dijano Veh in knjižničarko Nikolino Sabolić. Na naši šoli je bil tokrat vključen 5. a razred z učiteljico Simono Jakomini ter knjižničarko Alenko Kandrič.

Brali smo pravljico Zrcalce, hrvaškega avtorja Grigorja Viteza, ki so jo učenci dobro poznali že iz mlajših let. To smo nato dramsko priredili tako, da smo ji vključili zgodovinske elemente Ptuja (rimski čas), si ustvarili kostume in jo uprizorili. Uprizoritev smo posneli, posnetek pa poslali svojim prijateljem Na OŠ Đuro Ester v Koprivnico. V posnetku smo  predstavili tudi našo OŠ Olge Meglič in mesto Ptuj. Zanje smo izdelali še čudovita zrcalca s posvetili, ki lahko služijo kot spomin ali knjižna kazalka in jim jih poslali po navadni pošti. Veliko smo se naučili še o mestu Koprivnica in njihovi šoli ter o življenju in delu pisatelja Grigorja Viteza. Ob koncu projekta smo si ogledali tudi video  naših prijateljev, ki so nam v njem prikazali njihove dejavnosti ob branju  knjige Andreja Rozmana Roze Kako je Oskar postal detektiv.

S tem mednarodnim bralnim projektom, ki poteka med obema šolama, nadaljujemo 39. letno sodelovanje ter negujemo dobro povezanost in čudovito prijateljstvo.

 

Filmček, ki smo ga ustvarili na Olgici:

https://drive.google.com/file/d/1Ik2ZCyoxP7xE3v6IJcsguPDl_TzFy705/view?usp=sharing

Filmček, ki so nam ga posredovali naši prijatelji iz Koprivnice:

https://drive.google.com/file/d/1IvjfhjWh1zjdvgVmmf7X9ojO-HI52cpJ/view?usp=sharing

Deli / Share …
(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost