Kulturni dan “Vse najboljše, Slovenija!”

V ponedeljek, 21. junija 2021, smo ob 30. obletnici osamosvojitve naše lepe države Slovenije imeli kulturni dan za vse učence od 1. do 8. razreda, ki smo ga poimenovali “Vse najboljše, Slovenija!”.

Ob 8.20 smo se zbrali v matičnih učilnicah. Učenci od 6. do 8. razreda smo si najprej ogledali film o osamosvojitvi naše domovine. Učenci, ki so sodelovali pri pripravi prireditve ob dnevu državnosti, pa so še dokončno izpilili svoje nastope, nato pa so jih tudi posneli za video prireditev, ki si jo bomo učenci skupaj z učitelji ogledali zadnji šolski dan.

Na šoli so ta dan potekale najrazličnejše dejavnosti, vsem pa je bilo skupno to, da smo z njimi obeležili praznovanje 30. rojstnega dne naše države. Učenci od 1. do 3. razreda so izdelovali slovenske zastave in podrobneje spoznavali slovenske pokrajine.  V 4. razredu so se lotili izdelave sestavljanke o Sloveniji, pisali so pesmi in izdelali plakate. Petošolci so bili prav tako literarno ustvarjalni, hkrati pa so pripravili zloženke in priponke o naši domovini. Podobne dejavnosti so izvedli tudi učenci od 6. do 8. razreda. Zraven literarnega in likovnega ustvarjanja so nastali še nekateri res čudoviti izdelki. V 7. a so izdelali veliko torto iz kartona, nastali pa so tudi zanimivi kvizi Kahoot!, v katerih lahko preizkusimo svoje znanje o Sloveniji.

Da je bil kulturni dan nadvse uspešen, pričajo številni lepi izdelki, ki so nastali in ki smo jih tudi razstavili.

Zapisal učenec IP-TISK: Andraž Mršek, 7. a

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost