Zbiranje hrane za uboge tačke

Ponovno smo dokazali, da nam na Olgici početi nekaj za dober namen ni tuje. Tokrat smo se, tako kot vsako leto, spet lotili zbiranja hrane za zapuščene ali zavržene živali, saj nam za uboge tačke ni vseeno. To smo izvedli skozi projekt Popestrimo šolo, ki ga vodi učiteljica Mateja Simonič.

To, kar počnemo mi, drugi lahko posnemajo. Dober zgled je ključen. Zato je še toliko bolj pomembno, da se vključujemo v akcije, ki pomagajo, da je naš svet bolj življenju prijazen prostor.

Zbrano hrano, katere se je kar nekaj nabralo, smo v četrtek, 22. aprila 2021, predali gospe Kristini Pšajd, vodji Društva proti mučenju živali Ptuj.

Učenci 5. a razreda smo, skupaj s knjižničarko Alenko Kandrič in razredničarko Simono Truntič, pripravili kulturni program, v katerem ni manjkalo različnih glasbenih točk, skozi zgodbo pa smo spoznali tudi življenje nekega mačka. Kasneje smo izvedeli, da ima gospa Kristina takih in podobnih zgodb na tisoče. Nagovorila nas je še ravnateljica Helena Ocvirk in nam med drugim povedala, da je naše pripravljenosti za pomoč nebogljenim živalim zelo vesela.

Gospe Kristini smo neizmerno hvaležni, da z neposrednostjo in predanostjo svojega prostovoljnega dela skrbi, da je na ulicah vedno manj prestrašenih živalskih oči. Najdenčkom in rešenčkom prav ona in njej podobni ljudje, predstavljajo konkretno dozo upanja in pozitivizma. So kot sončni žarek tem ubogim tačkam. In ravno zato smo si v četrtek tudi sami nadeli rumeno barvo – barvo sonca, svetlobe, optimizma, duha in razuma, barvo, ki poživlja, aktivira in osvobaja pred strahovi.

Gospa Pšajd se je vsem, ki smo sodelovali pri tej dobrodelni akciji, iskreno zahvalila in zagotovila, da bo hrana, ki smo jo podarili, prišla v prave »tačke«.

 Učenci 5. a

Deli / Share …
(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost