Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

Učenci od 6. do 9. razreda smo v torek, 9. februarja 2021, imeli tehniški dan. Zaradi današnje situacije, je tudi ta tehniški dan potekal malenkostno drugače. Tehniški dan se je delil na dva dela, en del je bil spoznavanje in izdelovanje pustnih mask, drug del pa je bil bolj poučen, saj smo se pogovorili kako varno uporabljati internet.

Zjutraj ob 8.20 se je vsak razred s svojim razrednikom dobil na video uri, kjer smo se pogovorili kaj bomo počeli danes. Nato smo si na spletni strani Kurentovanje.net ogledali različne pustne like in spoznali kako je maska nastala in njeno tradicijo. Dobili smo tudi veliko idej za izdelavo pustnih mask, okraskov in tudi slaščic. Nastale so čudovite maske in odlični krofi.

Ob 10.15 smo se z razredniki spet dobili na video uri. Nato pa smo si učenci ogledali predstavo Dobro počutje in internet, katero sta improvizatorja IGLU Teatra Vid Sodnik in Juš Milčinski na zabaven in poučen način predstavila teme zdravih odnosov na internetu, vpliv interneta na mlade in še veliko več. Predstava je trajala 45 minut. Letošnji dan varne rabe interneta posvečamo temi dobrega počutja na internetu. V predstavi smo izvedeli kako sami poskrbimo za naše zdravje in dobro počutje na internetu in tudi kako poskrbimo za druge. Po končani predstavi pa smo lahko nadaljevali z izdelavo pustnih izdelkov.

Ta teniški dan je bil zelo zabaven in tudi naučili smo se veliko novega o samih tradicijah pustovanja in o varni rabi interneta.

Zapisala šolska novinarka: Kaja Golob, 9. b

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost