Učenje na daljavo

Spoštovani starši!

.
Z velikim zadovoljstvom lahko povem, da smo prvi teden izobraževanja na daljavo, skupaj z vašimi otroki in vami, uspešno izpeljali. V tem tednu smo se vsi učili in iskali najboljše tehnične in organizacijske možnosti za nemoten potek šolanja na domu, saj takega načina dela še nismo izvajali. Hvala za podporo, sodelovanje, strpnost in pozitivne povratne informacije vas in vaših otrok. Kot ste že opazili, delo na daljavo poteka po urniku kot v času pouka v šoli. V tem tednu je bilo kar nekaj težav s prenosi preko e-asistenta. Predvidevamo, da se bodo težave nadaljevale, saj se bodo s ponedeljkom priključile še šole, ki v tem tednu niso izvajale izobraževanja na daljavo.

Odločili smo se, da bomo od ponedeljka, 23. 3. 2020, dalje vsa učna gradiva od 1. do 9. razreda sproti objavljali na šolski spletni strani na povezavi v levem meniju GRADIVA ZA IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO in bodo učencem vedno dostopna. To pomeni, da starši ne boste več prejemali učnih gradiv na svoje e-naslove ali preko e-asistenta, razen staršev od 1. do 3. razreda. Vsa ostala komunikacija med vami in strokovnimi delavci bo potekala ustaljeno preko elektronske pošte. Sproti boste prejemali vsa obvestila.

Na omenjeni povezavi so zraven gradiv po oddelkih še:

  • Izbirni predmeti: Gradiva za obvezne izbirne predmete za učence od 7. do 9. razreda.
  • RaP dejavnosti (OPB): Gradiva, ki jih bodo pripravili učitelji OPB in so namenjena preživljanju prostega časa na sproščujoč in ustvarjalen način.
  • Svetovalna služba: Svetovanje staršem, nudenje pomoči pri stiskah učencev, pogovori, priporočila, pomoč učencem z odločbami, posredovanje informacij glede vpisa v SŠ …
  • Šolska knjižnica: Pomoč učencem pri pridobivanju informacij, literature, priporočila učencem in staršem …
  • Zmorem več: Dodatne naloge, ki jih učenci rešujejo po lastni izbiri.

Glede na to, da se bo šolanje na domu podaljšalo še v mesec april, vas obveščam, da imajo posamezni učenci še vedno v šoli zvezke, DZ in učbenike. Le-te lahko pridete iskat (zdrava oseba) v ponedeljek, 23. 3. 2020 od 8.00 do 13.00. Brez njih bodo težko izvajali dane naloge. Prav tako vas ponovno pozivamo, da v kolikor kdor nima možnosti dela na računalnik ali internetne povezave naj stopi v kontakt z razrednikom, da mu gradiva pripravi v tiskani obliki. V tej izredni situaciji je izredno pomembno, da otroci ostajajo v utečenem ritmu in miselni kondiciji za učenje. Pri tem jih spodbujajte in kolikor se da navajajte na samostojno delo. Mi pa vam zagotavljamo, da bodo učna gradiva še naprej pripravljena strokovno in ne preobsežno.

Lep pozdrav in ostanite zdravi.

.
Helena Ocvirk,

ravnateljica

.

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov učenja na daljavo …

(Skupno 1.261 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost