Kulturni dan

V petek, 7. februarja 2020, dan pred slovenskim kulturnim praznikom, smo imeli vsi učenci naše šole kulturni dan. Ob 8.20 smo se zbrali v šolski telovadnici, kjer smo si skupaj ogledali prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Ta nam je prikazala Prešerna in njegova dela na hudomušen način. 

Po prireditvi smo se učenci od 6. do 9. razreda z razredniki odpravili v svoje učilnice, kjer smo se pogovarjali o pomenu kulture za slovenski narod in o Prešernu in njegovih delih. Po malici smo se razdelili v skupine. Vsaki skupini so bile dodeljene nekatere ptujske ulice. Nato smo morali poiskati čim več podatkov o teh ulicah. S pomočjo gradiv, ki smo jih dobili pri razrednikih ter ob pomoči spleta, si je vsak učenec v skupini pripravil predstavitev svoje ulice. Po približno uro in pol dolgem raziskovanju in pripravah smo se oblekli in odpravili na pot po ptujskih ulicah, kjer smo prevzeli vlogo turističnih vodičev. Zaustavili smo se pri vseh pomembnejših znamenitostih in stavbah, ob katerih smo nato učenci svojim sošolcem predstavili nekatere zgodovinske podatke in druge zanimivosti o le-teh. 

Naš kulturni dan se je zaključil nekaj pred 13. uro, ko smo se vrnili nazaj v šolo. Na tem kulturnem dnevu smo se na zelo zabaven način naučili veliko novega o ptujskih ulicah in o nekaterih znanih Slovencih po katerih so le-te poimenovane.

Zapisal učenec IP-TISK: Maj Žibert, 7. b

(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost