Valeta 2019

Konec šolskega leta je tik pred vrati, devetošolci pa smo svoje osnovnošolske klopi že zapustili. V petek, 14. junija 2019, smo se ob 17.45 zbrali v veliki telovadnici šole. Staršem, sorodnikom in učiteljem smo prireditev popestrili s plesnimi točkami, ki smo se jih naučili pod taktirko plesne šole Samba oz. plesnega učitelja Jureta Krajnca. Valeto smo otvorili s tremi slikami četvorke, sledila sta angleški in dunajski valček. Na vrsto so prišli tudi latinskoameriški plesi cha cha cha in bačata, seveda pa ni manjkal niti disco foks, nato pa še trije plesi v krogu: blues, tango in najbolj zabavna, kavbojska polka. Plesni del smo zaključili s šaljivo in precej razgibano skupinsko plesno točko.
Po uvodnem plesnem delu sva na oder stopila voditelja Zarja Malovič in Matija Papdi ter gledalce toplo nagovorila. Rdeča nit valete je bila podelitev oskarjev oziroma podelitev Olg. Vsak učenec je dobil svoj kipec za kategorijo, v kateri je uspešen oz. po čem je znan. Sledile so zahvale našim super staršem, zvestima razrednikoma, ostalim delavcem šole in gospe ravnateljici. Zatem smo se približali bolj uradnemu delu, v katerem so nam naša razrednika in ravnateljica razdelili spričevala ter priznanja iz področij, v katerih smo bili to šolsko leto uspešni. Nadaljevali pa smo s priznanji za posebne dosežke: kulturnike, športnike, zlate bralce in zlate odličnjake. Razglasili so tudi naj kulturnico in naj športnico, Najo Fridl, naj učenec generacije pa letošnje leto sploh ni bil presenečenje, saj je bil izbran Luka Hodnik, ki je hkrati tudi naj učenec mestne občine Ptuj. Za piko na i, pa smo ob zaključku prireditve vsi devetošolci zapeli pesem o prijateljstvu. Ker smo na naši Olgici preživeli devet resnično čudovitih let, ob slovesu niso manjkale niti solze. Za nas, devetošolce, se je večer šele prav začel, saj smo se po uradnem delu valete z našimi domačimi in učitelji prestavili v hotel Primus, kjer smo zabavo nadaljevali.
Uživali smo do zgodnjih jutranjih ur, nato pa se utrujeni od plesa in zabave odpravili domov v naše tople postelje.
Na svoji valeti smo nadvse uživali in brez oklevanja lahko izjavim: »Takšno generacijo kot smo mi, pogrešali bodo vsi. Tudi mi bomo vsi žalostni iz te šole odšli.«

(Še zadnjič) zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a

(Skupno 1.718 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost