Naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda

Ker smo Olgičarji pravi naravoslovci, smo se v sredo, 12. junija 2019, odpravili na naš zadnji naravoslovni dan v tem šolskem letu, mi, devetošolci pa na zadnjega v osnovni šoli.

Šestošolci so se odpravili po gozdni učni poti, ki se nahaja ob Knezovem ribniku. Pod vodstvom dveh izkušenih gozdarjev z Zavoda za gozdove so spoznavali drevesne vrste, zanimiva dejstva o gozdu ter raziskovali gozdne lepote. Po vodenem ogledu je sledil še kviz, v katerem sta se pomerili ekipi “Pametnih” in “Gozdnih črtic”. Po končanem kvizu so prejeli številne nagrade, nad katerimi so bili navdušeni. V gozdu so preživeli zanimiv in poučen dopoldan.

Učenci 7. razreda so se odpravili v ptičjo opazovalnico. Tam so se razdelili v dve skupini. V eni skupini so spoznali dejstva o Ptujskem jezeru in otokih, v drugi skupini pa so si ogledali rečne galebe in druge vodne ptice. Nato sta se skupini zamenjali. Po terenskem delu so se odpravili nazaj v šolo, kjer so pripravili še predstavitve o ptičih.

Osmošolci so preživeli naravoslovni dan v Srednješolskem centru Ptuj. Tam so si ogledali sončno elektrarno in se naučili veliko novega o alternativnih virih energije. V posebni delavnici so se preizkusili v izdelavi vetrne elektrarne.

Mi, devetošolci, smo se odpravili na krajši pohod po Ptuju. Začeli smo v okolici šole in se najprej odpravili na Panoramo, kjer smo uživali v čudovitem razgledu, hkrati pa reševali delovne liste. Pot smo nadaljevali skozi staro mestno jedro vse do Osnovne šole Ljudski vrt. Ker je bil vroč poletni dan, smo si ob ribniku poiskali senco in si na kratko odpočili. Preverili smo še delovne liste, vendar so bile naše misli že drugje, in sicer na popoldanskem plavanju v bazenu. Potem ko smo se še malo zabavali na otroških igralih in podoživeli naše zgodnje otroštvo, smo se počasi odpravili nazaj proti šoli. Na našem zadnjem naravoslovnem dnevu smo se zelo zabavali in take dni bomo naslednje leto zagotovo pogrešali.

 

Zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost