1. kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda

V četrtek, 11. oktobra 2018, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda v okviru tedna evropske kulturne dediščine kulturni dan z naslovom Preteklost sreča prihodnost na Olgici.

Učenke in učenci 6. razreda so se razdelili v dve skupini. Ena skupina je najprej obiskala Zgodovinski arhiv na Ptuju, kjer so izvedeli veliko novega o vlogi in pomenu arhiva. Po obisku arhiva so se naučili nekaj o ljudskih glasbilih, nato pa so v delavnicah izdelovali svoja glasbila, trstenke, figure in kaširali posodo. Tudi druga skupina je izvedla vse te dejavnosti, le v drugačnem časovnem zaporedju.

Sedmošolci smo se posvetili bučam. Raziskovali smo zgodovino in zanimivosti v uporabi buč ter izdelali plakat, nato pa smo izrezovali buče in iskali recepte za bučne jedi. Na koncu smo pripravili še bučni namaz ter izdelali knjižico z recepti.

Učenke in učenci obeh oddelkov 8. razreda so imeli eno skupno delavnico, v kateri so izvedeli več o četvorki, nato pa so se še sami preizkusili v plesu le-te. En oddelek se je nato v drugi delavnici preizkusil v kaligrafiji, drug pa v risanju glasbil.

Tudi devetošolci so se preizkusili v plesu četvorke, kaligrafiji ter risanju glasbil.

Ob koncu kulturnega dne smo pripravili posebno razstavo, ki si jo lahko ogledate v atriju pred jedilnico.

 

Zapisala učenka IP-TISK: Teja Sabotin, 7. b

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost