Dan zlatih knjig

Sedemnajsti september je DAN ZLATIH KNJIG in hkrati tudi uradni začetek branja za bralno značko.  Na ta dan se je rodil in tudi umrl naš znani mladinski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je »dobra knjiga zlata knjiga«.

To je dan, ko številni osnovnošolci, tako v Sloveniji kot tudi v zamejstvu in izseljenstvu, začnejo svoje popotovanje v svet branja. Vsako leto se v to dejavnosti vključi večje število bralcev.

Zato se tudi vi,  dragi Olgičarji, ponovno pridružite bralni dogodivščini.

Ponedeljek, 17. septembra 2018, je bil še posebej bralno svečan za naše prvošolčke. Tako pri nas kot tudi  po vseh šolah v Sloveniji so najmlajši šolarji ta dan obiskali šolsko knjižnico in tako stopili na samostojno bralno pot. Za spodbudo na tej poti je vsakemu od njih tudi letos Društvo bralna značka Slovenije podarilo slikanico, tokrat pesnice in pisateljice Anje Štefan Kotiček na koncu sveta. Pisateljica je skupaj z ilustratorko Marjanco Jemec Božič ustvarila zbirko čudovitih živalskih pravljic, v katerih bodo naši prvošolčki in njihovi starši gotovo uživali.

Društvo Bralne značke Slovenije je tokrat to slikanico izbralo, ker ravno letos Marjanca Jemec Božič praznuje svoj 90. rojstni dan. Iskrene čestitke! Vam, dragi bralci, pa čudovita bralna potovanja.

Knjižničarka Alenka Kandrič

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost