Tek miru

V petek, 4. maja 2018, smo bili učenci in zaposleni Olgice prav ponosni, saj smo se znašli v središču dogajanja Teka miru pred Mestno občino Ptuj. Sprva smo tekače pričakali na mestnem trgu. Po njihovem prihodu je zapela Naja Fridl pesem o prijateljstvu, v nadaljevanju pa smo bili priča nagovora župana MO Ptuj, gospoda Mirana Senčarja. Nato so si sledili plesni in govorni nastopi, ki so jih s pomočjo svojih mentoric pripravili učenci OŠ Olge Meglič in OŠ Dr. Ljudevita Pivka Ptuj.

Program sta hudomušno povezovali odlični voditeljici Neja Gajzer in Hana Holc, obe učenki naše šole. Skozi njun pogovor smo izvedeli marsikaj glede samega teka miru.

Zanimivi so bili seveda tudi tekači, ki so se nam predstavili, vsak v svojem jeziku in skupno v angleščini  zapeli še pesem Teka miru.

Še posebej si bomo zapomnili dejanje, ko je plamenica miru potovala iz rok v roke. Tako je lahko vsak izmed nas vanjo vlil svoje želje za mir in harmonijo.

Ob koncu pa še sporočilo organizatorja Teka miru, ki pravi takole:

»Če lahko skupaj tečemo v miru in harmoniji, potem lahko tudi živimo skupaj v miru in prijateljstvu! Vsak od nas lahko spremeni svet s tem, da je sam živi zgled drugim, da sam naredi simbolični prvi korak! V tem duhu tečemo s plamenico, jo ponesemo nekaj kilometrov, lahko jo le podržimo in podamo naprej. Vsak korak šteje!«

Zapisali: Zara Šoštarič in Zarja Malovič, učenki knjižničarskega krožka

(Skupno 391 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost