Zabavni znanstveni poskusi za učence 4. in 5. razreda

V četrtek, 19. aprila 2018, smo imeli učenci 4. in 5. razreda naravoslovni dan. Ta je bil še posebej zanimiv, saj smo delali poskuse.

Najprej smo se razdelili v skupine. Na mizi so nas pričakala navodila in ves potreben material ter pripomočki za delo. Bilo je zelo zabavno, ko smo odkrivali ozadje določenih pojavov in opazovali reakcije različnih snovi. Lotili smo se sedmih poskusov, in sicer Mavrica v kozarcu, Nora lava lučka, Poskakujoči špageti, Čarobna voda, Poln smoga, Lonček lave in Vroče, ki so v nas zbudili veliko radovednost. Pri izvajanju poskusov smo se počutili kot pravi mali znanstveniki. Premišljeno smo napovedali, kaj se bo pri določenem poskusu zgodilo in kaj se skriva za določenim pojavom ter skrbno beležili naša opažanja. Delili smo svoja razmišljanja in skupaj iskali odgovore.

Na tem naravoslovnem dnevu smo se srečali z osupljivo kemijo, neverjetno fiziko, presenetljivo biologijo in čudovito naravo ter se naučili veliko novega. Naše občutke pa najbolje opiše izjava ene od naših sošolk: »To je bil najboljši naravoslovni dan. Veliko sem se naučila in to znanje bom lahko marsikje uporabila.«

Zapisali: učenci 5. a

(Skupno 2.630 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost