Dan šole

V četrtek, 23. novembra  2017, smo praznovali že 38. dan šole. Na posebni prireditvi, ki smo jo ob tem dnevu pripravili, je Pika Nogavička poskusila razvozlati vprašanje, kaj je največji zaklad vsakega človeka, ki je sicer tudi rdeča nit letošnjega šolskega leta.

Prireditev se je pričela ob 17. uri s himno naše šole, ki jo je zraven prepevala tudi voditeljica te prireditve – Anica. Le-ta je nato ki je pred nabito polno dvorano na oder povabila gospo ravnateljico, ki je pozdravila vse prisotne in povedala nekaj besed. Besedo sta dobila tudi posebna gosta, in sicer ravnateljica pobratene šole OŠ Đuro Ester iz Koprivnice, ga. Sonja Prelogović, ter župan MO Ptuj, g. Miran Senčar.

Za njima sta na oder znova stopili Anica in Pika, ki sta nas spremljali skozi celotno prireditev. Najprej so se nam tako predstavili naši prvošolčki, ki so predstavljali Bosno in Hercegovino. Zapeli so pesem Kad si sretan. Sledil je nastop Šimuna iz Koprivnice, ki je zapel pesem Cesarica, in nato še Sare, ki je odpela pesem Alive. Tudi učenci 4. razreda, ki so predstavljali Kitajsko, so nas navdušili s svojo koreografijo. Devetošolci so v svoji točki razmišljali o prvi knjigi v makedonščini in turščini. Sledilo je posebno video voščilo, v katerem so Olgici za rojstni dan čestitali naši prvošolčki in tisti učenci naše šole, ki prihajajo iz drugih držav. Na prireditvi se je premierno predstavil tudi naš šolski ansambel Glasbene mašine, ki je prav tako požel ogromen aplavz. Sledila je odlična hip-hop točka deklet iz 6., 7. in 8. razreda. Naši tretješolci so nas nato popeljali v Ameriko, natančneje na Divji zahod, drugošolci pa v Turčijo. Učenke in učenci 7. b so se predstavili z videoposnetkom novic ukrajinske državne televizije in dvema plesnima točkama. Sledili so jim še naši petošolci, s katerimi smo se preselili na živahno italijansko ulico. Vsi nastopajoči so nato zapeli pesem »Za Slovenijo živim«, Pika pa je končno razvozlala vprašanje, ki ji celotno prireditev ni dalo miru: Največji zaklad vsakega človeka je materni jezik. Ob koncu prireditve se je predsednica šolske skupnosti še zahvalila gospe ravnateljici, ki je nato na oder povabila go. Nado Polič, našo tajnico. Ge. Polič, ki je na naši Olgici zaposlena že od prvega dne in se letos odpravlja v zaslužen pokoj, se je zahvalila za dolgoletno delo na šoli. Ob koncu prireditve je nastopil z eno pesmijo še naš šolski ansambel, Pika pa je povabila vse prisotne, da se udeležijo dobrodelnega bazarja v šolski jedilnici.

Verjamem, da so gledalci v skoraj uro in pol dolgi prireditvi  zelo uživali, saj smo tokrat poskrbeli tudi za tiste, ki so imeli nekoliko slabše sedeže. Le-ti so lahko celotno prireditev spremljali v neposrednem prenosu tudi na velikem platnu.

 

Zapisal učenec IP-TISK: Miha Godicelj, 8. a

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost