Ekskurzija v Avstrijo

V petek, 12. maja 2017, smo se učenci, ki smo vso šolsko leto pridno peli v mladinskem pevskem zboru in učenci, ki so v tem šolskem letu pridno pilili nemščino pri izbirnem predmetu, odpravili na poučno ekskurzijo v Avstrijo.

Zbrali smo se ob 7.30 na parkirišču pod gradom, kjer smo si razdelili malico, nato pa se z avtobusom odpravili proti čokoladnici Zotter. Vožnja je hitro minila in kaj kmalu smo prispeli v bližino Gradca, kjer se omenjena čokoladnica nahaja.  Z veseljem smo si ogledali, kako nastane čokolada. Na začetku smo videli kratek film o lastniku čokoladnice in izvedeli, kako je potoval v Indijo, da se je sam prepričal, kako kakavovec pridelujejo in da je izbral tistega najboljše kakovosti.  Videli smo lahko, kakšen sladkor uporabljajo, kakšna so kakavova zrna, poskusili pa smo lahko tudi čokolado s 100 % deležem kakava. Seveda je bila zelo grenka, a zato toliko bolj zdrava. Še z večjim veseljem pa smo se lotili degustacije različnih vrst čokolad, ki je sledila uvodni predstavitvi čokoladnice. Enotni smo si bili, da so prav vse odlične. Po ogledu smo se seveda morali ustaviti še v prodajalni, kjer smo čokolado lahko tudi kupili.

Po dveh zelo sladkih urah smo se odpeljali do gradu Herberstein. Ob ogledu gradu smo izvedeli veliko zanimivosti o življenju na gradu v preteklosti.

Naša zadnja postaja je bilo mesto Graz, oziroma Gradec, kot ga imenujemo Slovenci. Tam smo imeli nekaj prostega časa, da smo si mesto ogledali po lastnih željah.

Po zelo zanimivem dnevu smo se znova podali na avtobus, s katerim smo se v večernih urah vrnili domov.

Na izletu smo vsi izjemno uživali, še posebej mi – devetošolci, ki smo bili v tem šolskem letu še zadnjič pri pevskem zboru in izbirnem predmetu nemščina.

 

Zapisali učenki IP-TISK: Klara Milošič in Taša Rojko, 9. b

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost