1. tehniški dan

2016_09_21_Tehniski_III_VIO_naslovna

V sredo, 21. septembra 2016, smo imeli učenci 4. ter 6. do 9. razreda tehniški dan. Ob 8.20 smo se odpravili v šolsko telovadnico, kjer smo se udeležili enournega predavanja o poklicu steklopihača. Izvedeli smo, da je poklic steklopihača v Sloveniji zelo iskan, saj se zelo malo mladih odloča za ta poklic. Gospod nam je praktično predstavil, kako iz stekla izdelati različne izdelke.

Po zanimivi predstavitvi smo se po razredih razdelili v 4 skupine. Učenci 9. razreda so ostali v telovadnici, kjer so tudi sami dobili priložnost, da se preizkusijo v pihanju stekla. Vsak si je tako izdelal svoj stekleni okrasek za božično drevesce. Učenci so se lahko pomerili tudi v nagradni igri, v kateri so najboljši prejeli steklen obesek v obliki solzice.

Učenci 6. razreda so se po predavanju odpravili v učilnico, kjer so imeli predstavitev Šolskega centra Rogaška Slatina. Tam so izvedeli veliko zanimivosti o omenjeni šoli, kot tudi o poklicu optika. Učenci so se lahko pomerili v kvizu in si na koncu lahko preverili kako dober vid imajo.

Učence 7. razreda je po predstavitvi poklica steklopihača čakala predstavitev Biotehniške šole Ptuj. Izvedeli smo veliko o kmetijstvu, živinoreji ter o šoli sami. Dijakinja Biotehniške šole nam je s poskusom pokazala, kako ugotoviti, koliko sladkorja je v jabolku, izmerili pa smo tudi količino ogljikovega dioksida v prostoru.

Učenci 8. razreda pa so se po predstavitvi v telovadnici odpravili v učilnico, kjer se jim je predstavila Ekonomska šola Ptuj. izvedeli so veliko zanimivega o šoli, o poklicu ekonomskega tehnika, za učence pa so pripravili tudi zabaven kviz.

Po vsaki prestavitvi smo se skupine zamenjale, tako da se je do konca tehniškega dne vsaka skupina udeležila vseh štirih predstavitev.

Na tem tehniškem dnevu smo spoznali veliko novega, zato nam bo še dolgo ostal v lepem spominu.

Zapisale učenke IP-TISK: Klara Krasnić, Evelina Palushaj in Alin Zadravec, 7. b

 

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost