Predaja hrane za živali

predaja_hrane_1

Da smo na Olgici solidarni, smo dokazali že s številnimi akcijami kot so zbiranje odpadnega papirja, plastičnih zamaškov, igrač, slikanic, oblačil in nenazadnje tudi z zbiranjem hrane za živali. Ob svetovnem dnevu živali, ki ga praznujemo 4. oktobra, smo tako v okviru dejavnosti šolske skupnosti pričeli z akcijo zbiranja hrane za živali.

V nekaj več kot mesecu dni se je nabralo kar veliko hrane, zato smo v ponedeljek, 16. novembra, na obisk povabili go. Kristino Pšajd, vodjo Društva proti mučenju živali Ptuj, da ji zbrano hrano tudi predamo.

Predstavniki šolske skupnosti so se zbrali v šolski jedilnici, kjer nas je vse pozdravila učenka 8. razreda – Sara, nato pa nas je nagovorila še ravnateljica – ga. Helena Ocvirk.

Nekaj besed je spregovorila tudi ga. Pšajd, ki nam je povedala več o Društvu proti mučenju živali Ptuj, ki uradno deluje že od 15. julija 2002. Zaupala nam je, da so bili začetki ob ustanovitvi društva nekoliko težji, a so sčasoma ob pomoči  njihovih članov in drugih ljubiteljev živali, veterinarske bolnice Ptuj, policistov, mestne občine Ptuj ter številnih drugih uspeli doseči zastavljene cilje. V času delovanja so dosegli mnogo ciljev; ne samo, da so pomagali več kot 150 živalim, preprečili so tudi (pre)številna mučenja živali. Trenutno imajo v oskrbi 26 mačk, 5 psov ter 2 papigi in ker na Ptuju nimamo svojega zavetišča, morajo zanje poskrbeti kar doma.

Društvu kljub pomoči primanjkuje sredstev, zato so izvedli že številne akcije. Eno od teh bodo izvedli tudi v prihajajočem mesecu, in sicer prodajo koledarjev.

Ga. Pšajd je še dodala, da so zelo veseli vseh novih članov, zato je vse, ki bi to želeli, povabila, da se jim pridružijo. Vsem vam, ki ste sodelovali pri naši akciji zbiranja hrane, pa se je iskreno zahvalila in zagotovila, da bo hrana, ki ste jo podarili, prišla v prave »tačke«.

 

Zapisali šolski novinarki: Monja Sabotin in Maša Travnikar Preac, 8. a

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost