Zaključna ekskurzija sedmošolcev

V petek, 19. junija 2015, smo se sedmošolci odpravili na zaključno ekskurzijo na Dolenjsko in v Belo krajino. Naprej smo se ustavili v Muljavi, kjer smo si ogledali rojstno hišo Josipa Jurčiča, slovenskega pisatelja, ki je napisal prvi slovenski roman. Vstopili smo tudi v Krjavljevo bajto, pred katero smo naredili tudi skupinsko fotografijo. Ogledali smo si naravni amfiteater, ki je že čakal na večerno premiero gledališke igre Tihotapec. Preden smo se odpravili naprej, smo še pomalicali. Ko bi vi vedeli, kaj vse se je našlo v naših nahrbtnikih!
Pot nas je vodila naprej v Belo krajino, kjer smo se ustavili v majhnem kraju Adlešiči, kjer nam je prijazna ga. Nada Cvitkovič predstavila predelavo lanu in muzej lanenih izdelkov. Prikazala nam je tudi potek izdelave belokranjskih pisanic. Z veliko vnemo smo se lotili dela in vsak si je ustvaril svojo čisto pravo belokranjsko pisanico. Ko smo se odpravili, še niso bili čiste gotove, nam je pa ga. Nada obljubila, da nam jih pošlje po pošti. Komaj že čakamo, da vidimo svoje mojstrovine!
Nato smo se odpravili proti Novemu mestu, da bi se okrepčali v McDonald’su, a glej ga zlomka, tik pred Novim mestom smo naleteli na prometno nesrečo, kjer smo čakali eno uro in pol, da smo lahko nadaljevali s potjo. Čas smo preživeli v pogovoru in poslušanju glasbe ter opazovanju dogajanja na cesti. Ko smo prispeli v Mc Donald’s smo si privoščili številne dobrote. Siti smo se odpravili proti domu.
Po poti domov smo naleteli na še eno prometno nesrečo, a na srečo smo se izognili čakanju, saj je naš šofer izbral pravo izmed dveh kolon -premikajočo se kolono.
Tik preden smo prispeli na Ptuj, smo se poslovili še od našega super sošolca in sosošolca Aneja Morija, saj je bila zaključna ekskurzija zadnja priložnost za naše skupno druženje. Anej se namreč seli na drugi konec Slovenije in v prihodnjem šolskem letu ne bo več naš sošolec in sosošolec. Srečno Anej!
Naša zaključna ekskurzija je kljub dolgi vožnji zelo hitro minila v sproščenem in prijetnem vzdušju. Na Ptuj smo se vrnili polni novih doživetij in izkušenj.

Zapisali: Učenci 7.a in 7.b

 

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost