Popestrimo šolo – naravoslovni tabor

V četrtek zvečer nisem mogel zaspati, saj sem komaj čakal, da bo petek zjutraj, ko sem se v okviru projekta Popestrimo šolo še s petimi drugimi petošolci (Lukom, Evelino, Najo, Janom in Zarjo) in učiteljem, g. Davorinom Horvatom, odpravil na naravoslovno – rekreacijski vikend na morju.

Naša pot se je začela na železniški postaji na Ptuju, od koder smo se z vlakom odpeljali do Pragerskega, tam prestopili na drugi vlak in se odpeljali proti Ljubljani. Pot do Fiese smo nadaljevali z avtobusom.

Okrog 12. ure smo prispeli in najprej razpakirali kovčke, nato pa smo dobili obilno kosilo. Po kosilu je sledil sestanek, kjer nas je učitelj razporedil v skupine. Po sestanku smo začeli s popoldanskimi aktivnostmi. Čas je hitro minil in že je bil čas za večerjo. Po večerji smo se pripravili za spanje, saj smo bili zelo utrujeni.

Naslednji dan smo se zbudili zelo zgodaj in se po zajtrku zbrali na skupnem sestanku. Po sestanku smo se odpravili na Sečoveljske soline in se popeljali z ladjo – solinarko. Po kosilu so znova sledile popoldanske aktivnosti, med katere je spadalo tudi kopanje. Bili smo tudi na strokovnem predavanju o morskih organizmih. Sledila je večerja in nato počitek.

V nedeljo zjutraj smo se zbudili in takoj po zajtrku spakirali kovčke in pospravili sobe. Vozili smo se s kajaki, nakupili spominke za domov in se po kosilu počasi odpravili proti domu.

Preživeli smo čudovite tri dni. Veliko smo videli, se naučili veliko novega, stkali nova prijateljstva in se predvsem zabavali.

 

Zapisal: Alen Benko, 5. b

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost