1. in 3. mesto za Olgico na mednarodnem tekmovanju GO-CAR-GO

V torek, 28. maja 2024, smo se devetošolci, Ula Čeh, Nina Hodnik, Tiana Mlakar, Gaja Urek, Tim Benko in Nace Kolar, kot ekipa, odpravili na mednarodno tekmovanje GO-CAR-GO. Odhod je bil ob 8. uri zjutraj iz šole. Odpravili smo se do parkirišča pred Šolskim centrom Ptuj. Dijaki in profesorji Strojne šole, ki je bila tudi organizator dogodka, so nas prijazno sprejeli in nas usmerili do našega parkirnega mesta. Na tekmovanju smo sodelovale osnovne šole iz Ptuja in okoliških krajev, prav tako pa tudi nekaj osnovnih šol iz Hrvaške.

Tekmovalci smo bili razdeljeni v dve kategoriji: prva je vključevala ekipe z avtomobili na električni pogon, druga pa ekipe z avtomobili brez električnega pogona. Tekmovanje se je začelo ob 9.30 uri z uvodnim nagovorom ravnateljice Strojne šole Ptuj. Po uvodnem nagovoru so sledile vožnje in predstavitve ekip iz posamezne šole. Najprej so se v vožnjah pomerile ekipe z avtomobili brez električnega pogona. Medtem smo mi, ki smo sodelovali v drugi kategoriji, predstavili svoje delo in zagovarjali projekt pred tričlansko komisijo.

Naša ekipa, imenovana HITRI IN DRZNI MATEMATIKI, je izdelala “matematični avto”. Odločitev za to temo smo sprejeli, ker vsi obiskujemo izbirni predmet matematične delavnice in smo menili, da je ideja primerna, zanimiva in nam, ki imamo radi matematiko in tehniko, pisana na kožo. Na projektu smo pridno delali že od začetka šolskega leta.

Po predstavitvah pred komisijo smo imeli čas za kosilo, nato pa smo tudi mi preizkusili svoj avtomobil v različnih tekmovalnih disciplinah: slalomu, veleslalomu, vožnji naravnost in krožni vožnji. Po končanih vožnjah smo se zbrali v avli šole, kjer je potekala razglasitev rezultatov.

Prejeli smo priznanje za sporočilno vrednost in aktualnost pri izdelavi nadgradnje našega avtomobilčka. Z velikim ponosom smo prejeli 3. mesto kot naj avtomobilček po izboru sodelujočih ekip. Posebej pa smo ponosni, da smo prejeli 1. mesto v kombinaciji vseh kategorij, kjer je komisija ocenjevala vse kategorije vožnje in predstavitev našega celoletnega dela. Dobili smo veliko pohval glede predstavitve našega truda in poteka izdelave našega “matematičnega” avtomobilčka.

Dosežek nas je navdal z velikim veseljem in smo nanj izjemno ponosni. Ob tej priložnosti bi se radi iskreno zahvalili našima mentorjema, Vidi Lačen in Darku Zupancu, ki sta nas ves čas podpirala, usmerjala in spodbujala pri našem delu. Želimo si, da bi bilo takih projektov še več, saj imamo možnost pokazati našo ustvarjalnost, iznajdljivost, tehnično znanje in predvsem sodelovanje ter timsko delo.

 

Zapisala: Tiana Mlakar, 9. b

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost