Zmaga za ekipo Olgice na Podjetniškem izzivu za mlade 2023

V četrtek, 23. februarja 2023, smo se Olgičarji predstavili na Podjetniškem izzivu za osnovnošolce, ki je potekal v Šolskem centru Ptuj. Zraven naše šole so svoje ideje predstavili še učenci iz OŠ Videm, OŠ Podlehnik in OŠ Ormož. Tekmovalo je deset skupin. Naša šola se je to leto predstavila kar s tremi skupinami.

Podjetniški izziv je potekal tako, da je vsaka skupina predstavila kratek ‘pitch’, v katerem smo morali zajeti bistvo naše ideje. Ko smo predstavili vse naše poslovne ideje, nas je strokovna komisija tudi ocenila. Komisijo so sestavljali strokovnjaki iz Manager kluba Ptuj, Fundacije Prizma, Šolskega centra Ptuj in ZRS Bistre Ptuj. Najprej se je Olgica predstavila s poslovno idejo FALCON, ki so si jo domislili Andraž Mršek, Fabijan Pšajd in Matej Mlakar Belšak iz 9. a. Takoj za njimi je sledila že naša  druga skupina, in sicer PTUJ TO-GO, ki so nam jo predstavili Alja Sedič, Zaja Postružnik, Neža Gašparič, Tai Sledič in Oskar Hodnik iz 9. b. Kot naša zadnja skupina smo nastopili Matjaž Habjanič, Nace Kolar in Maja Magdič s poslovno idejo SMART´N SAFE. Komisija je imela zelo težko nalogo, saj smo se vsi učenci zelo potrudili in suvereno predstavili svojo poslovno idejo.

Strokovno komisijo je najbolj prepričala ekipa iz Olgice, ki je predstavila svojo rešitev za digitalizacijo zdravstvene dokumentacije Falcon. Iskrene čestitke našim učencem za osvojeno prvo mesto. Seveda pa nam ideje ne bi uspelo razviti brez podpore mentoric Tonje Kolar in Mateje Simonič.

                                                                             

Zapisala: Maja Magdič, 8. a

(Skupno 354 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost