Zadnji šolski dan v letu 2022 in prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

 

Petek, 23. december, ki je bil zadnji šolski dan v koledarskem letu 2022 je bil precej razgiban. Učenci od 6. do 9. razreda smo imeli ta dan tehniški dan, katerega rdeča nit je bila Igriva arhitektura. Prvo šolsko uro smo se skupaj z učitelji ob pomoči PowerPoint predstavitve pogovarjali o pomenu arhitekturi, prav tako pa smo spoznali kar neka zanimivosti o največjem slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku in njegovih delih.

Po malici smo se odpravili v šolsko telovadnico, kjer smo si po dveletnem premoru znova v živo ogledali prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Ob začetku prireditve smo seveda vsi vstali ob poslušanju slovenske himne, nato pa sta nam Matija in Matjaž na zanimiv način ob pomoči nekaterih drugih nastopajočih učencev povedala po čem vse je naša država znana in nam predstavila bistvo dneva samostojnosti in enotnosti. Živeti v tako lepi državi kot je Slovenija je privilegij, ki bi se ga morali zavedati vsi Slovenci in na svojo državo moramo biti še posebej ponosni. Naš šolski bend Glasbene mašine je prireditev popestril z dvema slovenskima pesmima, na koncu pa nas je nagovorila še gospa ravnateljica, ki nam je vsem zaželela lepe praznike.

Ob koncu prireditve sta na oder stopili še predsednica in podpredsednica šolske skupnosti, Alja in Hana, ki sta imeli prav posebno in pomembno nalogo, in sicer izvesti sprejem naših prvošolčkov v šolsko skupnost. Za prvošolčke sta pripravili nekaj zabavnih nalog, ki so jih odlično opravili. Ob koncu so za njima ponovili še posebno zaobljubo in tako postali polnopravni člani šolske skupnosti na Olgici. Za darilo so prejeli posebno potrdilo, šolsko priponko in slovensko zastavo.

Po koncu prireditve smo se vrnili v učilnice, kjer smo začeli z izdelovanjem naših arhitekturnih stvaritev.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na še eno zelo pomembno dejavnost ta dan. Naši devetošolci so namreč pripravili srečelov, kar je ta dan še posebej popestrilo. Srečke so šle kot za med in učenci smo navdušeno hiteli po svoje dobitke, ki smo jih nato ponosno kazali svojim sošolcem.

Seveda zadnji šolski dan v koledarskem letu ne bi bil pravi, če si ne bi pripravili razrednega rajanja, na katerem smo se ob poslušanju božičnih uspešnic zavrteli in poveselili s svojimi sošolci. Ura je hitro odbila 13.00, ko smo se veseli odpravili domov.

Zapisala: Gaja Urek, 8. a

(Skupno 463 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost