Spoznavanje poklicev

Letos imamo tudi mi, učenci 8. in 9. razreda, možnost za ogled različnih poklicev, saj je izbira poklica ena izmed zelo pomembnih odločitev v našem življenju. Vsak posameznik bi se tako naj lažje odločil, kaj želi postati v življenju. Pri tem nam pomagajo tudi učitelji, ki nam poskušajo približati posamezne poklice tako, da nam omogočijo ogled želenega poklica tudi malo bližje.  

V mesecu novembru in decembru 2022 smo imeli Olgičarji možnost ogleda naslednjih poklicev: frizer, športni trener, ekonomist/ekonomski tehnik, farmacevt/farmacevtski tehnik, kemik, vzgojitelj, psiholog, fizioterapevt, veterinar/veterinarski tehnik, zdravnik, fizioterapevt, arhitekt, slikar, modni oblikovale, policist/kriminalist, računalničar/programer, zobozdravnik/zobni tehnik …

Nekaj učencev se nas je odločilo za ogled poklica farmacevt in farmacevtski tehnik, zato smo se skupaj z našo svetovalno delavko Matejo Simonič, 30. novembra 2022, odpravili na obisk v Lekarne Ptuj. Sprejela nas je prijazna in izkušena farmacevtka, ki nam je podrobno razložila njihov poklic: kako poteka njihov dan, pokazala nam je tudi prostore v lekarni, potek dela, pripomočke, ki jih vsakodnevno potrebujejo in jim omogočajo lažji potek dela, ter še veliko drugega, česar še morda nismo vedeli. Dobili smo tudi veliko zanimivih in pa predvsem pomembnih informacij v zvezi z šolo, torej kam moramo iti v srednjo šolo, če želimo postati farmacevti in podobno.  

Res se moramo zahvaliti vsem, ki so nam omogočili ogled vseh omenjenih poklicev, saj smo izvedeli veliko novega in uporabnega. Nekateri smo se še bolj zagreli za posamezne poklice, drugi pa bodo morda še malo razmislili o svoji odločitvi. Prej ali slej se bo moral vsak od nas odločiti za nek poklic, saj časa več nimamo na pretek. 

Zapisala: Eva Ritonja, 8. b

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost