Kulturni dan za učence od 1. do 3. razreda

V četrtek, 1. decembra 2022, so imeli učenci od 1. do 3. razreda kulturni dan. Odpravili so se v Maribor, kjer so si v Lutkovnem gledališču ogledali muzikal “Netopir Kazimir”.

Zjutraj so se najprej zbrali v svojih učilnicah, kjer so se pogovorili o vsebini predstave in o bontonu v gledališču. Po malici so se odpravili na parkirišče pod gradom, kjer so jih že čakali avtobusi, ki so jih odpeljali v Maribor.

Nestrpno so pričakovali, da bo ura odbila 10.30, ko se je predstava začela. Zgodba, ki jo je napisala Svetlana Makarovič, govori o malem netopirju Kazimirju, ki vsem nenehno postavlja vprašanja. Še posebej si ne zna razjasniti, kdo je v resnici on sam – ali je miš ali ptič. Miši mu pravijo, da ni miš, ker miši nimajo kril, ptiči pa, da je le navadna miš, ki leti. Razočaran in utrujen se nato odpravi domov in na poti uzre kip angela. Končno pride do spoznanja, da so netopirji mišji angeli.

Po koncu predstave so se z avtobusom odpravili nazaj proti šoli in se po poti z navdušenjem pogovarjali o odličnem muzikalu.

 

Zapisali: Šolski novinarji

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost