Matematični adventni koledar

Spoštovani starši in učenci 8. in 9. razreda!

Čas pred božičem ima za mnoge poseben čar in v pričakovanju že odštevamo dneve do praznikov. Letos si lahko predbožični čas popestrite malo drugače, s prav posebnimi adventnimi koledarji.

Preizkusite se v reševanju matematičnih  nalog v Matematičnem adventnem koledarju, (Matematični adventni koledar), ki ga organizira Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Z matematičnim adventnim koledarjem se boste lahko zabavali od 2. do 21. decembra 2022. Vaše možgane boste ohranjali v kondiciji vsak dan z novo nalogo, fakulteta pa bo tri najuspešnejše učence tudi nagradila z nahrbtnikom.

Za reševanje nalog morate ustvariti račun tukaj. Več o pravilih koledarja si preberite tukaj .

Vse vedoželjneže, ki radi tudi eksperimentirate, vabimo k odpiranju adventnega koledarja Fizika v adventu. Ta vam vsak dan ponuja nov, zabaven poskus, ki ga lahko otroci naredijo sami ali skupaj z vami. Posnetki z navodili vas bodo spodbudili k eksperimentiranju in iskanju
pravilnega odgovora, naslednji dan pa bo na voljo nov posnetek z izzidom poskusa.
Prijave na ta adventni izziv so že odprte na  spletni strani, kjer si lahko preberete še več o samem projektu: https://www.physics-in-advent.org/ [1].
Še namig: Na dnu spletne strani najdete tudi povezavo na arhiv, kjer lahko
prebrskate skozi celo zakladnico enostavnih in poceni eksperimentov.

Vabljeni k sodelovanju!

Učiteljice matematike in fizike

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost