Tehniški dan za učence 8. in 9. razreda

Osmošolci in devetošolci, še posebej slednji, smo vedno bližje odločitvi, v katere srednje šole se bomo vpisali. Zato smo si v torek, 8. novembra 2022, v sklopu tehniškega dne imeli možnost ogledati predstavitve ptujskih srednjih in poklicnih šol.

V šolskem atriju smo se zbrali ob 8.10 in se peš odpravili do našega cilja. Tam smo ostali ločeni po oddelkih, saj smo tako krožili po različnih šolah.

8. a razred smo imeli prvo predstavitev na Gimnaziji Ptuj. Ob prihodu so nas sprejeli dijaki in profesorji, nagovoril pa nas je tudi g. Boštjan Šeruga, ravnatelj. Dijaki so za nas pripravili manjšo prireditev, s profesorji fizike pa smo si ogledali sončno pego. Sledil je voden ogled same šole.

Po ogledu gimnazije smo se odpravili proti Strojni šoli, kjer so nam predstavili njihove učne programe in delavnice ter stroje za praktični pouk.

Na Elektro in računalniški šoli so za nas pripravili delavnice, kjer smo preizkusili svoje znanje o elektriki, saj smo povezovali žice in jih priklapljali na sončno energijo, da so zasvetile žarnice.

Nazadnje smo obiskali še srednjo Šolo za ekonomijo, turizem in kmetijstvo. Tam so za nas v svoji posebni praktični učilnici pripravili topel čaj in piškote. Ob prigrizku smo si ogledali njihov reklamni posnetek na YouTubu. Pripravili so nam res zanimivo predstavitev poklica ekonomski tehnik, na koncu pa smo rešili še zabavni kviz Kahoot, kjer smo preizkusili svoje znanje o logotipih.

S strani profesorjev in dijakov smo bili pohvaljeni za predano delo in zbranost.

Zapisali: Maja Magdič in Gaja Urek, 8. a

(Skupno 303 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost