Korak s Sončku – projekt, ki povezuje in bogati

Tudi v tem šolskem letu smo bili učenci naše šole vključeni v projekt Korak k Sončku. Sodelovali smo z društvom za cerebralno paralizo Sonček Ptuj. Projektu smo se pridružili učenci 7. a razreda. Ponovno smo se lahko preizkusili v vlogi učitelja nemščine in se pri tem veliko naučili. Ure, ki smo jih pripravili, so potekale pri nas na šoli, v mesecu maju. Obiskali so nas: Meli, Petra in Nejc, uporabniki  iz VDC-ja (varstveno delovnega centra).

Naša prva skupna ura nemščine je potekala v petek, 6. 5. 2022. Ta dan je bila v vlogi učiteljice Gaja Urek. Pri njeni uri smo se pogovarjali o domačih živalih. Najprej nam je predstavila živali, nato smo se igrali igro Spomin. Pri predstavitvi ji je pomagala naša učiteljica Tonja Kolar. V pouk smo vključili tudi naše goste, ki so pridno sodelovali. 

Druga učiteljica je bila Eva Hvalec. Pri njeni uri smo utrdili znanje o živalih. Igrali smo se igro Črni Peter, naredili smo anketo in rešili kratek kviz. 

Tretji in zadnji učitelj je bil Nace Kolar, ki nam je predstavil novo snov o državah in jezikih. Učno uro smo prav tako zaključili z igro Spomin.  

Zelo smo bili presenečeni nad znanjem naših »sošolcev« oz. gostov, ki so pokazali veliko znanja in bili pri urah zelo aktivni. Tudi mi smo se od njih veliko naučili.

Naše zadnje in zaključno srečanje je potekalo v torek, 7. 6. 2022, v društvu Sonček na Ptuju. Tja smo se odpravili Eva, Kaja in Nace v spremstvu učiteljice Tonje. Utrdili smo svoje znanje o živalih in državah ter se igrali različne igre. Zelo smo uživali, saj smo ob pogovoru in igrah  spoznali, da ljudje s težavami niso nič drugačni od nas in da jim veliko pomeni občutek sprejetosti v družbi. Po končanem druženju smo se odpravili nazaj v šolo. Ta dan si bomo zagotovo za vedno zapomnili in se k našim prijateljem z veseljem vrnili. 

Zapisale: šolske novinarke iz 7. a

Deli / Share …
(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost