Tabor četrtošolcev na Arehu

V sredo, 1. junija 2022, smo se četrtošolci zjutraj ob 8. uri zbrali na parkirišču pod gradom. Svojo prtljago smo odložili v prtljažnik avtobusa in se odpeljali proti Ruški koči na Arehu.

Peljali smo se po stari cesti. Po dobri uri vožnje smo prispeli do cilja. Najprej smo pojedli malico, nato smo se odpravili na Žigartov vrh. Ko smo se vrnili, so nas razvrstili po sobah. Nekaj časa smo imeli prosto, nato je bil čas kosila. Po kosilu nas je čakal nov pohod. Sprehodili smo se do hotela Zarja, kjer smo si kupili sladoled. Ko smo polizali sladoled, smo se vrnili nazaj v Ruško kočo na večerjo. Po večerji nas je čakala predstava čarovnika Grega. Pokazal nam je kar nekaj trikov in skupaj z njim smo tudi zapeli. Po predstavi smo šli spat.

Drugi dan smo se zjutraj najprej umili in obleki ter odšli na zajtrk. Na urniku je bil nov pohod. Pripravili smo si nahrbtnike z vodo in se odpravili na ogled smučišč. Pot smo zaključili na smučišču Partizanka. Tam smo imeli kosilo v naravi. Dobili smo vsak svoj krožnik in pribor. Jedli smo testenine z mesom. Ko smo se okrepčali, smo lahko tekali po smučišču. Nato smo se odpravili nazaj do Ruške koče. Na travniku pred našo kočo smo fantje igrali nogomet. Po prostem času nas je čakalo prav posebno delo. Na Pohorju namreč živijo pohorski škratje. Škratje so veliki do 12 cm. Ker si sami težje izdelujejo hišice, jim na pomoč priskočijo otroci, ki prihajajo na tabore na Ruško kočo. Tako smo tudi mi pomagali graditi hišice za škrate. Pri tem smo uporabljali samo naravne materiale, ki smo jih našli v okolici gozda. Hišice niso smele biti višje od naših bokov. Dela smo se lotili zelo resno in nastale so prave vasi in zelo zanimive hiške. Zgradili smo jim celo nogometno igrišče.

Hiške so bile zgrajene, nas pa je čakala večerja. Po večerji smo imeli spet pester program. Obiskal nas je lovec, ki je s seboj prinesel veliko nagačenih živali, živalskih kož in lobanj. Predstavil nam je jelena, srnjaka, kozoroga … Naštel nam je tudi živalske bolezni in prenašalce bolezni. Povedal nam je, da je največji prenašalec stekline lisica.

Tretji dan smo po zajtrku obiskali cerkev svetega Areha in si jo ogledali tudi od znotraj. Pot smo nadaljevali naprej, kjer smo si po poti ogledali in se naučili še, kako zgledajo bukev, breza, jerebika, katere plasti gozda poznamo, kakšna je zgodba vodnjaka, ki je v bližini koče … Po kratkem sprehodu smo se ustavili v gozdu, kjer smo ponovno gradili hiške. Tam nas je čakalo presenečenje. Škratje so bili zadovoljni z našimi hiškami, ki smo jih zgradili zanje, zato so nam pustili kar osem paketov bonbonov. Hiške smo še malo dogradili, povečali in se odpravili na kosilo. Po kosilu smo spakirali in pospravili sobe. Odpravili smo se na avtobus in se odpeljali nazaj proti domu. Na parkirišču so nas veselo pričakali starši.

Zapisali: učenci 4. a

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost