Finalna prireditev “Varno na kolesu 2022”

Olgičarji smo tudi letos uspešno delovali v okviru projekta Varno na kolesu, ki je v šolskem letu 2021/22 združil več kot 10.000 učencev iz 140-ih slovenskih osnovnih šol. 

Petošolci smo bili zelo dejavni skozi vse šolsko leto in smo v okviru nalog razpisa A (namenjenega učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit) zbirali prekolesarjene kilometre, pripravili videoposnetek ¨Čelada je kul¨, z izdelavo maket spoznavali prometne znake in pravila, reševali delovne liste, izvedli spretnostni poligon, podali predloge kolesarskih izletov in se potegovali za privlačne ter praktične nagrade.

Z uspešno opravljenimi nalogami smo se uvrstili med deset vseslovenskih finalistov. Povabljeni smo bili na finalno prireditev za razglasitev zmagovalcev, ki je potekala v četrtek, 26. maja 2022, v Ljubljani v Koloseju. V Ljubljano smo se z učiteljico Matejo Simonič odpravili petošolci: Leila, Lia, Maja, Noah, Živa, Brin Svit in Jaka. 

Med razglasitvijo rezultatov in nagrad smo bili zelo vznemirjeni, saj je podeljevanje nagrad potekalo v zamenjanem vrstnem redu od 10. mesta proti 1. Bili smo zelo veseli, saj smo osvojili drugo mesto in predstavnik AMZS-ja nam je podelil priznanje ter darilni bon AMZS, ki ga lahko koristimo v centru Varne vožnje na Vranskem. Prireditev je popestrila glasbena skupina Bepop; ob njenem nastopu smo zapeli in zaplesali.  

Proti koncu prireditve smo se preizkusili še v različnih igrah, posladkali smo se sladoledom in si ogledali zabavne akrobacije kaskaderjev Flow Ramps. Domov smo se vrnili s kolesarskimi čeladami za vse petošolce in s prijetno izkušnjo, ki nam bo ostala v lepem spominu. 

Zapisala: Leila Bečirović, 5. b

Deli / Share …
(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost