Čistilna akcija

V petek, 25. marca 2022, je potekala čistilna akcija, ki smo se je udeležili tudi mi, Olgičarji. Pri čiščenju je pomagalo kar nekaj razredov. Učenci, ki smo sodelovali, smo od učiteljev prejeli vreče za smeti in rokavice.

Najmlajši učenci, torej učenci 1. razreda so se odpravili na šolsko igrišče in v sončni park. Drugošolci so čistilno akcijo izvedli na poti, ki vodi v terme in v mestnem parku. Učenci 3. a razreda so očistili okolico Zgodovinskega arhiva. Zagreto so pri čiščenju okolice pomagali tudi učenci 5. razredov, in sicer na Vičavi po makadamski cesti ter igrišču. Nismo pa zaostajali niti učenci 7. b razreda, ki smo sicer čistili ločeno. Fantje so pri uri športne vzgoje očistili pot do gradu in grajsko dvorišče, dekleta pa smo poskrbela za parkirišče ob Dravi. Ker sem se čistilne akcije udeležila tudi sama, lahko iz prve roke povem, da smo nabrali ogromno smeti. Vreče, ki smo jih dobili, smo napolnili do vrha. Če bi hoteli pobrati vse smeti, bi morali imeti še precej več vreč. Glede na veliko količino pobranih smeti je onesnaževanje kar zaskrbljujoče. Največ se je nabralo praznih plastenk, pločevink, veliko papirja (robčki, računi, karton), plastike, aluminijaste folije, našli pa smo tudi žlico. Ogromno je bilo cigaretnih ogorkov, saj smo nanje naleteli na vsakem koraku. In medtem ko smo mi pridno pobirali smeti oz. čistili, so drugi naprej smetili. Do nekaterih smeti se nam sploh ni uspelo prebiti, saj so bile tik ob reki težko dostopne.

Čistilne akcije se je udeležilo približno 160 pridnih učenk in učencev. Ponosni smo nase in na naše opravljeno dobro delo. Če bi vsak opravil svojo dolžnost oz. svoje smeti za seboj pospravil, vrgel v koš, ne pa brezbrižno na tla, nam tega ne bi bilo potrebno početi. Zato: ne onesnažujmo, saj s tem škodujemo naravi in ji manjšamo čistost!

 

Zapisala šolska novinarka: Eva Ritonja, 7. b

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost